AcasăNewsGusa lanseaza Partidul Datornicilor

Gusa lanseaza Partidul Datornicilor

Expertiza este atunci cand... cand... Da, atunci cand!

Daca se va inchide Realitatea TV, sa nu credeti ca Gusa va ceda, ca isi va pune capul pe butuc si isi va da pletele la o parte, pentru ca toporul sa nu se impiedice de ele la descapatanare. Nu stiu ce mi-a venit sa scriu despre parul lui, dar am inteles ca asa se face. In fine, nu asta este problema. Razboinicul Gusa a spus foarte clar ca, daca se urmareste in continuare inchiderea postului de televiziune, el isi va face partid. Eu cred ca al datornicilor, pentru ca deja are de dat  peste 20 de  milioane de euro.

Expertiza este atunci cand cand Da atunci cand

Ei bine, Gusa vrea un partid care sa repuna civismul pe picioare, sa-i  sufle in nari cu oxigen si sa-l faca sa dea din maini. Treaba lui pe cine baga la reanimare, dar mie tot nu mi-e limpede. Dupa el, civismul este acel fenomen care apara democratia romaneasca in perioada  dintre alegeri. Mai pragmatici si mai luminati la minte, domnii care au editat DEX spun ca civismul este zelul unui bun cetatean pentru interesele tarii sale, este devotamentul fata de colectivitate. Cu Gusa introdus in ecuatie, mie mi se pare ca notiunile se pupa doar din loc in loc, de parca ar fi un furou cu capse.

Betesug la tensiune si orgoliu

Pana la un punct, grandiosul consultant politic are dreptate. Civismul de care vorbeste apara democratia romaneasca intre alegeri. Cel putin asa lasa impresia ca ar vrea. Dincolo de  cuvinte, insa, se vede cum civismul asta a tulit-o pe coclauri si-l apara pe Iohannis. Iar Iohannis, din punctul meu de vedere, nu reprezinta vreo forma a democratiei. Civismul lui Gusa vine insa in nas si cand dai sa il asezi langa devotamentul bunului cetatean fata de interesele tarii. Uite, domnu’ Gusa, Romania este interesata, de niste ani, sa recupereze de la tine datoriile alea care au ajuns la peste 100 de milioane de lei, dar tu o tragi in piept golaneste. Nu iti mai fac socoteala cate pensii minime, paini sau cate alocatii pentru copii reprezinta, s-ar putea sa capeti vreo betegeala la tensiune si orgoliu.

Tu sau partidul?

Cozmin Gusa vrea, asadar, partid. E convins ca Dragnea si Teodorovici uneltesc impotriva lui sa-i inchida gura. Umbla la legi ca sa-l lase fara televiziune. Da’ si astia ai dracului! Era sa scriu ca si fara telespectatori, dar mi-am  adus aminte ca putinii ramasi au emigrat de multa vreme la posturile cu filme indiene. Li se pare mai interesant sa vada drama unui satean sarac, a carui vaca a fost mancata de tigru, iar pe amarastean l-a mancat inflatia. Partidului, provizoriu spune Gusa, ii va zice Realitatea. Ziaristii, peroreaza grandomanul patronas de televiziune, au tot dreptul sa apere democratia romaneasca. Paranteza. Propozitia asta se repeta de cateva ori in expozeul lui, mie lasandu-mi impresia ori ca nu stie mai mult, ori nu-si poate depasi propria adulatie. Am inchis paranteza. Oricum, cuvinte frumoase. Auzi, Cozmine, da’ banii aia cine ii da inapoi? Tu sau partidul?

Noroc si multa expertiza!

„Daca vreti sa ne inchideti, pai venim pe campul vostru si luptam cu voi”, se imbatoseaza micutul filosof la gandul ca isi va pune coiful pe cap si le va da dusmanilor cu Rares Bogdan peste ochi. Si cu Denise Rifai peste eruditie. „Avem oameni care vorbesc in baza unei expertize”, lanseaza Gusa semnale in natura ca un coiot ce se vrea mascul feroce. Vorbesc in baza unei ce? Expertize? Nu ma-nnebuni, ce e aia? Ce expertiza, bre, geostrategule? Aia contabila din care rezulta cati bani ai sa dai statului inapoi? Sa ma ierti, nea consultantule, la mine in cartier, smecheriei asteia i se spune ciordeala. Expertiza zici? Bine, fermecatorule. Ia-ti partidul inca nenascut si inchina-te la toate dictionarele limbii romane, stai in genunchi in fata DEX-ului, bate matanii pe la Academia Romana si poate iti va spune portarul ca e vorba de experienta, nu de expertiza. Hai noroc in alegeri! Si in expertixa, cultule in cap.

author avatar
Valentin Boeru
1.452 afisari

2 COMENTARII

  1. Pentru eficientizarea sistemului public , dar mai ales a celui politic indiferent de ideologie (oricum aceasta există numai în plan declarativ deoarece în realitate lipseşte cu desăvârşire) trebuie adoptate STRATEGII pentru dezvoltarea capitalismului popular (social) si a CLASEI DE MIJLOC ca pilon de bază a unei stabilităţi sociale, drept urmare se impune:
    – REDUCEREA SĂRĂCIEI inclusiv prin valorificarea eficientă în folosul fiecărui român a bogăţiilor solului şi subsolului (respectarea algoritmului dictat de cota indiviză dispusă de Dumnezeu pentru fiecare român) sau a utilizării factorilor geografici naturali de producţie şi servicii. Revizuirea sistemului de redevenţe care de 27 de ani favorizează discreţionar numai pe OLIGARHI. Impunerea realizării algoritmului de salarizare minimă astfel ca, în România după aderare la U.E să se respecte limita de 65% din salariu mediu existent în comunitatea europeană;
    – COMBATEREA sindromului ANARHIEI prin impunerea de către SOCIETATEA CIVILĂ “zona neatinsă de filoxera postcomunistă sau cea paranormala” a respectării de către toţi cetăţenii români fără nici o discriminare, a (moralităţii) bunelor practici sau obiceiuri, a principiilor dictate de civismul modern şi a reglementarilor elaborate şi ierarhizate pe baza elementelor de raţionalitate care să vizeze interesul general (colectiv).
    Trimestrial trebuie făcute publice de către O.N.G.-uri (neaoşe) bilanţuri referitoare la stadiul imoralităţii şi incompetenţei pe niveluri de putere publică, pe ministere sau domenii ale administraţiei locale sau centrale, folosind în anumite cazuri la investigare, culegere de date voluntari (inclusiv pensionari cu integritate si moralitate ireprosabile) din toate domeniile, învăţământ, sănătate, administraţie, justiţie, ordine publică şi apărare, finanţe, etc;
    – DIMINUAREA LA MAXIMUM A OLIGARHIEI prin limitarea accesului la putere publică a celor care sunt îmbogăţiţi pe căi oneroase. Societetea Civilă (neaoşă) trebuie să facă public topul, pe ultimii 27 de ani ai îmbogăţiţilor prin intermediul funcţiei publice (politice) sau prin metode frauduloase ori care au intrat în politică pentru a fi protejaţi de pedepse penale sau pentru a face trafic de influienta, precum şi a celor ce fac afaceri oneroase prin intermediul rudelor sau diverşilor interpuşi. Astfel vor putea fi făcute publice listele cu persoanele indezirabile pentru politica României şi cu cele declarate “non grata” pentru viaţa publică din România.
    Pentru ca societatea civilă să poată controla diminuarea efectelor celor trei fenomene (sărăciei, anarhiei şi oligarhiei) este necesar ca la nivel naţional să se înfiinţeze o “ORGANIZAŢIE (COMITET) pentru REDUCEREA SĂRĂCIEI, COMBATEREA sindromului ANARHIE şi DIMINUAREA OLIGARHIEI în România” care să aibă structuri teritoriale în toate segmentele vieţii social-economice.

  2. Un om de dreapta nu are datorii. 20 de milioane pt o televiziune… Mi se pare 20 de mil de lei pt mine. Apoi trebuie gasit cine a facut plastografie la contract, asa poate domnul G nu are nici in clin nici in mânecă cu tvul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger