AcasăNewsGusa: CCR va incerca sa mute presiunea asupra Parlamentului

Gusa: CCR va incerca sa mute presiunea asupra Parlamentului

(foto: rtv.net)

Analistul Cozmin Gusa este de parere ca judecatorii Curtii Constitutionale vor da o decizie interpretabila in privinta referendumului astfel incat sa paseze presiunea pe umerii Parlamentului.

(foto: rtv.net)

Cozmin Gusa, analist politic, a declarat, luni, ca magistratii de la Curtea Constitutionala (CCR) vor da un verdict deschis interpretarilor in privinta referendumului de pe 29 iulie, dorind ca astfel sa mute presiunea privind demiterea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei pe Parlament, o institutie cu o imagine compromisa.

„Vor da o decizie interpretabila si vor incerca sa mute presiunea asupra Parlamentului, a carui imagine fiind facuta praf, oricum nu mai conteaza”, a spus el intr-un interviu pentru ziare.com si preluat de rtv.net.

Analistul a adaugat ca acest lucru se va intampla deoarece CCR este formata din oameni care fie apartin mediului politic, fie au diferite interese care converg cu cele ale unor politiceni.

„Intotdeauna cand analizati posibilitatea de a transa ceva, sa fiti foarte atent la componenta umana a institutiei. CCR e formata in cvasitotalitate din oameni care nu si-au transat nici macar problemele din CV, grave sau foarte grave. Cum ati vrea sa fie transanti legat de o problema mult mai mare? In CCR sunt oameni din mediul politic sau care au avut legaturi cu fosta politie politica sau care au interese actuale convergente cu ale unor politicieni”, a mai spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger