AcasăNewsGrupurile de interese fac presiuni la varful ANAF

Grupurile de interese fac presiuni la varful ANAF

Serban Pop, presedintele ANAF, este dispus sa mearga pana la capat in lupta cu marii evazionisti

Razboiul declansat de ANAF impotriva „gulerelor albe” a adus, in primele zece luni ale acestui an, cu 8,1% mai mult la bugetul de stat decat 2011, insa a starnit un adevarat viespar, care acum face presiuni la varful institutiei.

Serban Pop, presedintele ANAF, este dispus sa mearga pana la capat in lupta cu marii evazionisti

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a colectat in primele zece luni ale acestui an la bugetul de stat cu 8,1 %, fata de perioada similara a anului trecut, veniturile crescand  cu 7,1 milioane  lei (de la 87,7 milioane de lei in anul 2011, la 94,8 milioane de lei anul acesta). „Este important ca reusim constant sa colectam mai mult decat anul trecut, ceea ce inseamna ca reusim sa aducem mai multi bani la bugetul de stat. Iar acest lucru se datoreaza in primul rand masurilor ferme pe care le-am luat pentru combaterea evaziunii fiscale si eliminarea coruptiei din sistem”, a declarat Serban Pop, Presedinte ANAF.

Atacuri impotriva Agentiei

Totusi, aplicarea legii nu este pe gustul tuturor, in special a evazionistilor care, disperati, incearca sa traga sforile, fara succes. „Acordam o atentie speciala luptei cu grupurile evazioniste puternice care sunt capabile sa atinga cel mai inalt nivel al administratiei. Aceste grupuri de interese sunt puternic deranjate de actiunile pe care le desfasoara ANAF in aceste zile. Exista presiuni si este posibil sa vedem atacuri lansate impotriva Agentiei si a conducerii ei. ANAF va continua sa isi indeplineasca atributiile cu aceeasi eficienta si integritate pe care a demonstrat-o in ultimele sase luni”, a mai adaugat Serban Pop. In paralel cu activitatile curente de colectare, ANAF a initiat prin toate structurile sale specializate ample actiuni de control pe cele mai importante zone de manifestare a evaziunii fiscale si contrabandei si a colaborat cu Ministerul Public si Ministerul Administratiei si Internelor,  in vederea combaterii acestor fenomene care aduceau prejudicii uriase bugetului de stat.

author avatar
Narcis Voica
796 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger