AcasăNewsGrupul Bilderberg s-a intrunit de urgenta la Roma

Grupul Bilderberg s-a intrunit de urgenta la Roma

Pentru prima oara la Roma, bilderbergii au ales Hotel de Russie

Grupul Bilderberg se intruneste o data pe an, in iulie, si traseaza strategia globala de urmat. Este pentru prima data cand planurile elitei  au fost obstructionate, fiind nevoie de o intrunire de urgenta, la Roma.

Pentru prima oara la Roma, bilderbergii au ales Hotel de Russie

Pe agenda de lucru a fost salvarea premierului italian, bilderbergul Mario Monti, de la „cadere”, si odata cu el, salvarea Italiei din groapa datoriilor.

Mario Monti, in cadere libera

In timpul marsurilor organizate miercuri de catre liderii Confederatiei Sindicale Europene, in Italia s-au inregistrat violente in mai multe orase mari, iar studentii au lansat miscarea antiausteritate „Nu va atingeti de viitorul nostru”, care-l vizeaza direct pe Monti.

Mario Monti risca sa nu mai fie ales in aprilie 2013

In urma cu cateva saptamani, fostul premier, Silvio Berlusconi, care tocmai a fost condamnat pentru fraudarea taxelor, a amenintat ca il va inlatura de la putere pe tehnocratul Mario Monti.

Cameron duce o campanie de limitare a bugetelor UE

Berlusconi a declarat intr-un interviu pentru London Telegraph ca partidul Poporul Libertatii, majoritar in Parlament, trebuie sa-i retraga sprijinul lui Monti, pentru ca deciziile acestuia fac sa sufere poporul italian. Miercuri, cand protestatarii invadesera strazile, Monti a aparut la o receptie organizata de miliardarul in imobiliare Francesco Gaetano Caltagiorne, al carui ginere, Pier Ferdinando Casini, seful partidului de centru UDL, duce o campanie de sprijin pentru Monti. Insa, orice asociere a acestuia cu miliardarii, cand tara nu mai poate suporta masurile de austeritate, nu are darul de a-l face popular. Presa italiana a inceput sa-l numeasca „favoritul bogatasilor”, „bilderbergul care lucreaza pentru bancheri” etc. Popularitatea lui Monti a scazut pana la 35 la suta, cu perspective de crestere negative.

Disensiuni pe bugetul UE

Planurile Grupului Bilderberg se clatina sub interesele nationale. Si aici nu este vorba de tarile mici, indatorate pana peste cap si fortate sa-si dea pe nimic resursele nationale, combinatele, companiile de stat aduse in pragul falimentului. E vorba de tarile europene care contribuie cel mai mult la mult visata, de catre bilderbergi, „banca europeana”. Disensiunile dintre tarile contribuabile si tarile beneficiare ale ajutoarelor financiare cu privire la bugetul UE pe 2013 si la cel pe termen lung, 2014-2020, a fost subliniata de premierul britanic, David Cameron. „Fiecare sa se administreze dupa cum ii permit conditiile”, a precizat Cameron. In timpul intalnirii recente dintre Monti si Cameron, acestia nu au reusit sa se inteleaga nici asupra suplimentarii de buget pentru sfarsitul lui 2012, ca sa treaca la crestere economica, nici asupra unei piete europene, care sa functioneze dupa regulile Bruxellesului. Cu atat mai putin asupra „bancii unice pentru supravegherea zonei euro”, ideea sustinuta, bineinteles, de bilderbergul Monti.

Toata crema Italiei, la cina cu bilderbergii

Presa italiana a anuntat ca la cina organizata de Bilderberg la Hotel de Russie, din Roma, au fost invitati guvernatorul BCE, Mario Draghi, care a declinat invitatia, pe motiv ca are de lucru la Frankfurt, ministrul Muncii, Elsa Fornero, ministrul Economiei, Corrado Passera, ministrul Justitiei, Paola Severino, ministrul Educatiei, Francesco Profumo. Minstrul de Interne, Anna Maria Cancellieri, a declinat invitatia, ca avea treaba cu protestatarii. Alti invitati au fost  Giuliano Amato, fost presedinte al Conventiei pentru Viitorul Europei, Mauro Moretti – presedinte al Comunitatii Europe a Cailor Ferate, Alberto Nagel, de la Mediobanca, Angelo Cardani –  presedinte al AGCOM, Federico Ghizzoni – Unicredit, Enrico Cucchiani – Intesa,  Fulvio Conti – Enel, Anna Maria Tarantola – presedinte Rai, Franco Bernabe – presedinte al Telecom Italia etc.

author avatar
Adina Mutar
1.318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger