AcasăNewsGrupare de hoti care furau din TIR-uri aflate in mers, destructurata VIDEO

Grupare de hoti care furau din TIR-uri aflate in mers, destructurata VIDEO

(foto: DIICOT)

O grupare de hoti care furau din TIR-uri aflate in mers a fost destructurata de catre DIICOT, printre infractori aflandu-se si un mebru al clanului Camataru.

(foto: DIICOT)

12 persoane, printre care si un membru al clanului Camataru, membri ai unei grupari de hoti ce furau din TIR-uri aflate in mers, au ajuns pe mana politistilor. Tehnica acestora pare desprinsa din filmele de actiune, hotii prinzandu-se cu hamuri pentru a rupe sigiliile autotrenurilor, pentru ca astfel sa aiba posibilitatea de a sustrage bunurile. Cei 12 infractori au fost retinuti in urma unei anchete a DIICOT ce s-a desfasurat pe parcursul a mai multor luni.

Potrivit politistilor, marti dimineata au avut loc 21 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Hunedoara si Alba, fiind vizati membrii gruparii infractionale, acuzati ca au furat marfuri transportate in camioane, in valoare de peste 300.000 de euro. Hotii erau condusi de membrii familiei lui Santer Porumbita, de 37 de ani, din comuna Afumati, judetul Ilfov, printre membrii importanti numindu-se si Danut Ion, zis „Dan Jeg”, fost membru al clanului Camatarilor, aflat in prezent in arest pentru executarea unei pedepse dispuse anterior.

„Este important de mentionat metoda inedita si riscanta prin care membrii gruparii savarseau faptele de sustragere si care le asigura reusita activitatii infractionale. Astfel, autovehiculele TIR, aflate in mers, erau incadrate in trafic de alte autovehicule, apartinand invinuitilor, din care un prim autoturism circula in fata TIR-ului vizat pentru a incetini deplasarea acestuia, iar un altul aflat imediat in spatele TIR-ului circula cu luminile stinse, pentru a asigura transportul celorlalti coinculpati”, au precizat procurorii in cadrul unui comunicat.

Potrivit acestora, unul dintre invinuiti, aflat in ultimul autoturism, asigurat in dispozitive special realizate, urca pe capota, de unde taia sigiliile si forta usilor din spate ale camioanelor, furand bunurile transportate. Apoi, marfurile furate, printre care aparate TV, tigari si cafea, erau preluate de alti membri ai gruparii aflati in autoturism si incarcate intr-o autoutilitara. Ulterior acestea erau depozitate in doua locatii detinute de membrii gruparii si apoi comercializate in zona Pietei Obor din Sectorul 2 al Capitalei.

Membrii gruparii sunt cercetati pentru initiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat.si furt calificat cu consecinte deosebit de grave.

[youtube]WpRs8tcBECE[/youtube]

author avatar
Ionut Zgimbau
453 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger