AcasăNews”Groful din Cugir” trece la nivelul următor: vrea secretar de stat pentru...

”Groful din Cugir” trece la nivelul următor: vrea secretar de stat pentru industria de apărare

După ce în urmă cu aproape 8 ani Radu Roșianu zis ”Groful din Cugir” – după numărul de proprietăți și bunuri mobile acumulate, a adus aproape de ruină Fabrică de Arme Cugir și Uzina Mecanică Cugir prin administrarea total defectuoasă a celor două entități aflate în plin proces de reorganizare judiciară, scăpate doar de decizia curajoasă a conducerii ROMARM de a-l demite pe Roșianu din funcția deținută, iată că, odată cu revenirea la putere a reinventatului PNL, fostul președinte al organizației PDL Cugir a început să dea din coate și să spere că visul început în 2011 poate continuă și în final fabricile etalon ale industriei de apărare din România vor fi supuse voinței sale totalitare, mai ales că acum are și ceva de muls având în vedere că în ultimii ani cele două fabrici de la Cugir au intrat pe profit și încep să se descurce binișor. În prezent UM Cugir și Fabrică de Arme Cugir produc armament și muniție, majoritatea produselor fiind destinate pieței externe.

Cu supușenia prefăcută, pe care i-o cunoaște orice cetățean al Cugirului, Roșianu a început imediat să facă plecăciuni la ușa baronului Mircea Hava – primar de 25 de ani al orașului Albă Iulia actualmente europarlamentar – pentru a dobândi și el o umilă funcție de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Dar nu vă gândiți cumva că vrea să revoluționeze mediul de afaceri românesc sau reprezentarea comerțului românesc în plan extern!!! Nicidecum. Groful Roșianu își dorește din tot sufletul să încheie conturile lăsate deschise cu fabricile de armament din Cugir din poziția de secretar de stat pentru industria de apărare!

Acea industrie de apărare românească ce răzbate din ce în ce mai greu pe piață printre coloșîi competiției internaționale și care duce o lipsă acută de soluții inovative care să o repună în paradigmă firească a ceea ce România se dorește a fi și în domeniul producției și exportului de produse militare speciale.

În toată această zbatere a statului cu el însuși, iată că, din centrul țării, coboară către capitală izbăvitorul Roșianu susținut de pre-puternicul europarlamentar Hava pentru a salva de la pieire industria națională de apărare din poziția de înalt demnitar ministerial. Și pentru că Mircea Hava este un pic ocupat să conducă destinele Uniunii Europene l-a desemnat să ducă tratative cu Premierul Orban și ministrul economiei Popescu pentru impunerea supusului Roșianu pe nimeni altul decât pe deputatul Florin Român. Da, acel deputat, care în urmă cu ceva săptămâni, într-o postare pe Facebook scria că, imediat după instalarea noului guvern, ”vom da afară pesediștii care au transformat serviciile deconcentrare în adevărate cazemate de partid! Voi înainta noilor miniștri toate documentele necesare pentru demiterea politrucilor și voi solicită demiterea lor!”

Păi ce facem domnule deputat? Înlocuim politrucii lor cu ai noștri? Păi așa e cosher? Ia să vedem ce îl califică pe politrucul suprem pedelistul Radu Roșianu să ocupe înalta demnitate de secretar de stat în cadrul Guvernului României!

Potrivit ziarului local Unirea – ”În anul 2011 administratorul special de la Fabrică de Arme şi Uzinele Mecanice Cugir, Radu Roșianu, pus să facă ordine, să coordoneze şi supravegheze activitatea de la cele două fabrici, să le eficientizeze şi să lichideze firmele căpușă ce au prejudiciat uzinele statului, a înființat el însuși propria firmă, Rom Product, prin care intermedia contractele partenerilor străini cu firmele din Cugir. Mai mult decât atât, contracte ale unor parteneri tradiționali ai UM Cugir, cum au fost firmele franceze din industria de automobile, au fost dirijate prin firma căpușă proprie, Rom Product, spre firmele agreate de ing. Radu Roșianu, astfel că firmele de stat au fost văduvite de contracte importante. Firma Rom Product este formată din Radu Roșianu şi un calculator şi a făcut în primul semestru al anului un export de peste 300.000 de euro, în Franţa şi Elveţia, ceea ce înseamnă cam tot atâția bani în buzunarul intermediarului, căci cheltuieli a avut doar cu… calculatorul nu şi cu producția. În tot acest timp, când se ocupă din greu cu exportul, el încasa bani frumoși că administrator special la cele 2 firme de stat (cam 4500 de lei de la fiecare), că director tehnic la Parcul Industrial Cugir (unde acționar este tot statul prin Consiliul Județean), că membru în CĂ la Star Transmission şi consilier local.

De fapt ce a făcut Radu Roșianu odată instalat în fruntea fabricilor de la Cugir? Prin Hotărârea Consiliului de Administrație nr.11/02.11.2007 care reglementa toate elementele privitoare la trimiterea angajaților în șomaj tehnic, se stabileau firmele care urmau să preia activitatea externalizată a fabricii, se stabileau reperele ce urmau să fie executate de către fiecare firma privată în parte și modul în care va fi angajat personalul de către firmele private.

Practic, în contextul menționat activitatea Fabricii de Arme Cugir era externalizată prin înființarea unor SRL uri de conjunctură, aparțînând aparatului de partid (inclusiv lui Roșianu): Prototip SRL, Ken Arms Product SRL, Product Prest SRL, Mounting Prod SRL, Mecanik Work SRL Forging Metal SRL, Mecano Product SRL, Țigan Prest SRL și Ivet SRL care preluau oamenii trimiși în șomaj tehnic și îi punea din nou la muncă folosind bineînțeles utilajele fabricii Cugir aflate în stare de conservare evident.

Radu Roșianu a reușit astfel să își creeze pe lângă alte beneficii de natură financiară directă (salarii consistente)  şi un parc auto propriu, cu 2 BMW-uri (din care ultimul X5, achiziționat cu 47.000 de euro) şi un Mercedes E Classe, cu geamuri fumurii, adică la fel de transparente că şi afacerile cu comenzile preluate de la UM Cugir. Așa că nu întâmplător a fost etichetat cu epitetul de „Groful din Cugir”.

Urmare a tuturor informațiilor vehiculate la acea dată însuși partidul din care Radu Roșianu făcea parte – PDL, a decis înlăturarea să și a restului conducerii celor două fabrici din Cugir că să salveze declinul total al acestora lăsând cale liberă conducerii ROMARM să înlăture pericolul reprezentat de Roșianu și acolițîi săi.

Dar de atunci multe s-au întâmplat, partidele au fuzionat, iar sub nouă haină a PNL cu reverele lucioase, animozitățile trecutului și faptele reprobabile sunt date uitării și liniștea se așterne peste coloane, iar Radu Roșianu poate liniștit să își încarce valizele în portbagajul încăpător al BMW ului X5 și să se pornească spre București pentru că se anunță vreme rea și ninsori abundente spre centrul țării, iar de vremuri rele pentru industria de apărare se va ocupa conștiincios secretarul de stat Rușanu.

 

 

 

author avatar
A.P. Redactor
5.962 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger