AcasăNewsGripa porcina face ravagii. Iata care sunt cele mai afectate orase!

Gripa porcina face ravagii. Iata care sunt cele mai afectate orase!

Specialistii anunta ca un virus gripal extrem de puternic a pus stapanire pe intreaga Romanie.

Peste 500 de persoane au fost diagnosticate, deja, cu virusul pandemic AH1N1, cunoscut si sub denumirea celebra de gripa porcina.

Pana la aceasta ora cele mai afectate orase sunt Bucuresti, Iasi si Constanta, iar medicii recomanda tuturor evitarea, pe cat posibil, a spatiilor aglomerate.

Sapte persoane au murit in Romania, de gripa porcina, de la inceputul anului si pana acum. Ultimul caz sever a fost inregistrat la Arad, unde un barbat in varsta de 38 de ani a ajuns in coma la spital.

Barbatul, care sufera de obezitate morbida, a preluat virusul in urma cu aproximativ o saptamana, insa a evitat sa mearga la doctor si s-a tratat acasa, „dupa ureche”. Acum, barbatul respira doar cu ajutorul aparatelor, iar medicii care il trateaza folosesc un echipament de protectie.

In plus, conform stirileprotv.ro, reprezentantii Institutului Cantacuzino au confirmat, joi, existenta a inca trei pacienti cu gripa porcina la Iasi, fiind vorba de trei persoane internate la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

author avatar
Cristi Ionita
477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger