AcasăNewsGripa face ravagii. Primul spital din România care a intrat în carantină

Gripa face ravagii. Primul spital din România care a intrat în carantină

urgente

Spitalul Municipal Câmpina este prima unitate medicală din Prahova care a anunțat că de sâmbătă, 7 ianuarie, intră în carantină. Asta din cauza creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri de gripă.

Instituirea acestei măsuri înseamnă că aparținătorilor le este suspendată posibilitatea de vizitare a pacienților pe secțiile spitalului.

Spitalul din Câmpina nu mai permite accesul vizitatorilor

Măsura are ca scop protejarea bolnavilor internați și a personalului medical.

Aceeași situație este și la Iași. Spitalul de Boli infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a suspendat programul de vizite începând de vineri, iar rudele și apropiații pot lua legătura cu pacienții doar prin telefon sau pot afla informații despre starea lor de sănătate sunând la numărul de telefon al spitalului urmat de interiorul pavilionului unde aceştia sunt internaţi, a transmis spitalul.

„Ştim că atât pacienţii cât şi aparţinătorii doresc să îşi vadă persoanele dragi, însă am luat această decizie pentru a evita răspândirea afecţiunilor virale care au un grad mare de contagiozitate”, au transmis reprezentanții spitalului.

La spitalul de boli infecțioase din Iași sunt internați 98 de pacienți cu afecțiuni virale ale aparatului respirator, dintre care 22 sunt copii.

„Această măsură temporară se aplică pe fondul de risc epidemiologic, determinat de creșterea accelerată a numărului de cazuri cu infecții de căi respiratorii, cum ar fi gripă, virusul respirator sincițial, COVID-19, cât și alte boli infecto-contagioase”, a explicat Florin Roșu, managerul spitalului.

author avatar
Andreea Vlad
332 afisari

9 COMENTARII

  1. Când ai gripă stai acasă, în m_ții mă-tii, nu te duci la spital.
    GĂZARI RETARDAȚI!

    Doar ca fapt divers: dintre cretinii care sunt în spital gripați, cîți sunt injectați? 90%? 100%?

  2. Fetito, in 1995, cind tu inca nu erai un spermatozoid asezat linga un ovul, a fost o epidemie de gripa gigantica.
    Atunci s-a interzis accesul apartinatorilor si al altor ”civili” in spitale, iar presa, care nu era inca atit de criminala, a tacut, gripa a trecut si totul a intrat in normal.
    Tie nu-ti este rusine sa te joci cu nervii oamenilor traumatizati de boala nazista numita covid ?
    Gripa e de cind e Lumea si nu si-au tupt ”tanga ” de pe ele toate analfabetele cu unghiile de 50 cm !
    Lovite-ar gripa+covid+sculament, sa vezi cum este sa tremuri de frica !

  3. Tocmai de aceea se impune construirea de noi spitale și reabilitarea celor vechi…!!! Ar trebui aplicat principiul ” lecției învățate „, cu trimitere la experiența perioadei Covid, din anul 2020, când mulți pacienți au fost tratați în corturi medicale sau pe holurile spitalelor, iar doctori ortopezi, oftalmologi sau pediatri erau obligați să trateze cazuri de Covid… !!!

    • Păi au văzut că le ține figura. Când miliarde de bipezi acceptă să devină cobai pe gratis, de ce să nu le dai marfă?

  4. Bai, ia sa vedem cati dintre saracii aia de cobai din spitalul din Campina o sa mai scape de acolo, si cati o sa fie si intregi, ca e clar ca aia sunt deja pe lsita cu carnea de tun 🙂 Bai, asa e in orasele mici, daca esti prost de mic, cand cresti mare, numa` te joci 🙂 Alo, alo, Campina e pe receptie ? Bai, astia care stiti ca rezistati si altfel, e bine sa o stergeti acum de acolo, daca nu vreti sa iesiti numai cu picioarele iniante, ca doar o sa aiba grija doktorii Mengele ai lui arahat sa va salveze de gripa si de Martorii lui Covidiu, de nu o sa va vedeti 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger