AcasăNewsGrindeanu și-a tras sfătuitoare versate, dar nu la ce trebuie. Cine sunt...

Grindeanu și-a tras sfătuitoare versate, dar nu la ce trebuie. Cine sunt adoratoarele cu pilă

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) vibrează de emoție. Sorin Grindeanu revine în atenția publică prin niște angajări controversate. Fostul premier – actualul președinte al instituției, și-a angajat recent două consiliere cu experiență zero.

Una dintre fete este chiar fiica baronului Partidului Social Democrat (PSD) de Olt, fostul vicepremier Stănescu. E vorba despre Cătălina Miriță și Alina-Gabriela Modan, care au trăsături comune: nicio experință și legături de rudenie cu oameni puternici în stat.

Cătălina Miriță are 24 de ani, a fost angajată în 2019, până atunci lucrând, conform declarației de avere, la Asociația Română a Apei. CV-ul tinerei din Buzău lipsește de pe site, iar singurele mențiuni pe internet sunt, pe lângă urmarea unui master la Școala Națională de Studii Politice și administrative (SNSPA), succesele din cariera de model.

Miriță nu e singura consilieră precoce de la ANCOM. O altă consilieră a președintelui are numai 23 de ani. O cheamă Alina-Gabriela Modan. Un nume fără rezonanță. Asta pentru că Alina-Gabriela Stănescu s-a căsătorit, cu un an în urmă, la Caracal, cu Robert Modan. Alina e fiica fostului vicepremier Paul Stănescu. Înainte să ajungă la autoritate, fiica lui Stănescu lucrase tot în curtea tatălui, la Agromec Vișina SA, companie asociată de presă cu influentul politican. Sorin Grindeanu a răspuns ieri apelurilor ziarului, însă nu a explicat în baza căror criterii și-a ales consilierele, care ar trebui să îl sfătuiască pe președintele ANCOM în administrarea și reglementarea domeniului.

„Postul de președinte ANCOM e asimilat celui de ministru. Se face un cabinet. Toate consilierele pleacă atunci când pleacă și președintele. Angajarea se face pe sarcinile date de ministru, în cazul nostru președinte ANCOM”, a declarat Grindeanu pentru televiziuni.

În imagine: Cătălina Miriță, conform profilului ei de Facebook (Sursa foto: nu se mai pune)

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
2.014 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger