AcasăNewsGrindeanu promite: „Până la sfârșitul anului vor fi finalizați peste 100 de...

Grindeanu promite: „Până la sfârșitul anului vor fi finalizați peste 100 de kilometri de autostradă și drumuri expres”

sursa foto: facebook/Sorin Grindeanu

Peste 100 de kilometri de autostradă și drumuri expres ar urma să fie finalizați până la sfârșitul anului, susține ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. E vorba despre un mesaj pe care oficialul guvernamental l-a transmis chiar în ultima zi a lunii noiembrie.

„Ne onorăm promisiunea făcută românilor și, până la sfârșitul anului, vor fi finalizați peste 100 de kilometri de autostradă și drumuri expres!

După cei 13,55 km din Autostrada Transilvania (Nușfalău – Suplacu de Barcău), dar și cei 19 km din Autostrada de Centură a Capitalei (A0 Nord Lot 2) urmează alte vești bune atât pentru A3 (Chețani- Câmpia Turzii), partea de Sud a A0, cât și pentru Drumul expres Craiova- Pitești (Tronsonul 3, Valea Mare- Colonești)”, a transmis Sorin Grindeanu, joi, 30 noiembrie, pe pagina sa de Facebook.

Social-democratul aflat la șefia Ministerului Transporturilor susține că infrastructura rutieră reprezintă „prioritatea investițională a acestui Guvern” și a mandatului său de ministru al Transporturilor și Infrastructurii. „Astfel, ne menținem ținta asumată ca, până la finalul lui 2024, să adăugăm infrastructurii rutiere a României, în medie, 250 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres”, susține Grindeanu în postarea de joi.

Ce anunța premierul Ciolacu, zilele trecute

Zilele trecute, premierul făcuse, la rândul său, referire la proiectele de infrastructură rutieră. S-a întâmplat în 22 noiembrie, când Marcel Ciolacu a fost prezent, la Buzău, alături de ministrul Transporturilor, la semnarea ultimului contract de lucrări pentru Lotul 3 din tronsonul Ploieşti – Buzău al Autostrăzii A7 (Autostrada Moldovei).

„Anul acesta, domnul Grindeanu şi echipa sa vor mai semna încă aproape 60 de km de autostradă şi vor da în folosinţă 100 de km de autostradă şi drum expres. De foarte mult timp nu s-a mai întâmplat acest lucru în România. Mă bucur că am reuşit să deblocăm infrastructura mare.

Toată Autostrada Moldovei este prinsă în PNRR, este din fonduri europene, ca să înţelegem adevărata importanţă a PNRR-ului şi, din cifrele pe care le am eu, dar sigur domnul ministru Grindeanu să detalieze, anul viitor o să finalizăm aproape 250 km de autostradă şi de drum expres”, a declarat, la acel moment, premierul Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
330 afisari

3 COMENTARII

  1. Cum ba pana la sfarsitul anului, ca mai ai doar trei saptamani pana atunci cu toate sarbatorile si liberele? Ejnebun la cap?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger