AcasăNewsGrindeanu isi declara independenta

Grindeanu isi declara independenta

Premierul s-a scuturat de robia fata de Dragnea

Sorin Grindeanu ii taie lui Liviu Dragnea apetitul pentru remanieri. Cred ca vorbim mult prea repede de remanieri si nu e cazul – a decretat premierul.

Premierul s a scuturat de robia fata de Dragnea

Nu este un secret pentru nimeni ca relatia Grindeanu – Dragnea scartaie de multa vreme iar divortul se apropie. Pana acum, Sorin Grindeanu s-a mentinut intr-un soi de rezerva naturala care i-a permis lui Dragnea sa joace rolul de june prim al puterii. Se pare insa ca premierul a ajuns capatul rabdarii tot vazandu-l pe liderul PSD fluturand sabia remanierii pe deasupra capetelor actualilor ministri, motiv pentru care a decis sa puna piciorul in prag.

Premierul isi trimite mentorul la plimbare, cu remaniere cu tot

”Monitorizez constant activitatea ministrilor care fac parte din cabinet. Cred ca totusi vorbim mult prea repede de remanieri (…) Conduc un Guvern care are o sustinere larga in Parlament. Si, daca imi permiteti, o comparatie cu fotbalul, nu stiu daca cineva face schimbari in minutul 15, cand conduci cu 3-0. Cam asa suntem in momentul asta”, a decretat Grindeanu, neuitand sa sublinieze si ca Romania guvernata de el ”are cea mai mare crestere economica din UE”. Cum punerea la punct are loc in momentul in care Dragnea sustine ca in PSD va exista totusi o discutie despre remaniere, probabil chiar saptamana viitoare, comentariul premierului este un adevarat dus rece pentru liderul social-democratilor. Coincidenta sau nu, declaratia de independenta a lui Grindeanu pica intr-un moment prost pentru Dragnea. Este vorba in principal despre faptul ca pesedistii au mirosit ca domnia acestuia e pe duca si se reped acum ca milogul la colac pentru a prinde un loc in fata in siajul lui Grindeanu sau Firea – singurii candidati cu sanse la tronul PSD. Pe de alta parte, tabara Ponta nu se multumeste doar sa-i faca zile cat mai grele lui Dragnea in PSD, ci ia in calcul plecarea in noul partid al lui Daniel Constantin – situatie care va ingreuna decontul lui Dragnea in ochii pesedistilor nemultumiti de prestatia lui. Iar date fiind faliile existente in PSD, social-democratia romaneasca ar putea avea o vara cu adevarat fierbinte, indiferent de previziunile meteo si gradele din termometru.

Ponta sapa la temelia majoritatii

Informatiile legate de iminenta aparitie a unui nou partid marca Daniel Constantin au readus in discutie viitorul actualei majoritati parlamentare si cel al lui Victor Ponta. In ceea ce priveste coalitia aflata la putere, infiintarea unui partid cu portile larg deschise pentru nemultumitii din ALDE si PSD este un adevarat pericol. Pe surse se vorbeste deja de plecari masive din ALDE, la nivelul teritoriului, iar daca zvonurile se adeveresc va avea loc in mod cert si o migratie parlamentara dinspre actuala majoritate catre formatiunea dizidenta. Ceea ce inseamna ca puterea s-ar putea sa nu mai aiba suficienti ”boboci” de numarat la toamna. Un rol de seama in noua piesa are si Victor Ponta, care a recunoscut deschis ca il va ajuta pe Constantin. Iar daca ajutorul implica si ”transferarea” unui lot important de pesedisti la noul partid, atunci Dragnea si PSD-ul intreg trebuie sa se pregateasca de un cutremur.

author avatar
Simona Badulescu
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger