AcasăNews”Grinch” Armand fură Sărbătorile copiilor din sectorul 1 care își pun toate...

”Grinch” Armand fură Sărbătorile copiilor din sectorul 1 care își pun toate speranțele în burse

Grich Armand fură Sărbătorile copiilor din sectorul 1 care își pun toate speranțele în burse (foto: Facebook)

Vin Sărbătorile, dar nu și veștile bune pentru toți elevii din sectorul 1. Cel puțin nu pentru cei care așteaptă bursele din actualul an școlar.

Deși anul școlar a început de câteva luni, bursele nu au fost date. Și nici speranțe să se rezolve această situație prea curând nu ar prea fi.

Și asta pentru că nici până la această dată nu e gata o hotărâre de Consiliu Local care să aibă în vedere multiplele tipuri de burse care se acordă în sectorul 1, existând reale temeri că aceste burse nu s-ar mai putea da până la finalul acestui an.

Și anume:

▪️burse de performanta (600 lei) – 460 de bursieri
▪️merit, competiții/olimpiade (300 lei) – 181
▪️merit, medie (8.50-9.49) – 300 lei – 7 353 de bursieri
▪️merit, medie mare (9.50-10) – 400 lei – 7052 de bursieri
▪️ studiu (300 lei) – 375 de bursieri
▪️ ajutor social (300 lei) – 4290 de bursieri
▪️bursa ajutor ocazional (300 lei) – 8 bursieri

În total, sunt nu mai puțin de 19719 bursieri.

De asemenea, sunt avute în vedere și bursele de ajutor social, acordate copiilor orfani sau bolnavi, elevilor din mediul rural care sunt școlarizați în altă localitate sau celor care provin din familii care au o sumă mai mică de 673 de lei pentru fiecare membru.

Preocuparea primarului

În schimb, în tot acest context dominat de neclaritate, s-a aflat – pe surse, e drept – un amănunt ce nu prea poate fi trecut cu vederea. Și anume faptul că, la scurtă vreme după ce a ajuns în funcția de primar al sectorului 1, Clotilde Armand ar fi dat fuga să ridice suma cu care au fost recompensați micuții care au obținut rezultate lăudabile la Evaluarea Națională. Fetița sa a luat 10 la evaluarea Națională.

Mândră ca orice părinte de copil de nota 10, cum e de înțeles, mama Clotilde Armand nu ar fi stat pe gânduri și ar fi mers să încaseze suma revenită copilei și părinților acesteia, respectiv 1500 de lei. O hotărâre în acest sens -care vizează premierea elevilor care au luat media 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională, în sesiunea din vara acestui an, a fost aprobată în mandatul fostului edil, social-democratul Daniel Tudorache, în 17 septembrie 2020.264.2020 ANONIMIZAT

Iată, însă, că restul celor mici, care, mai ales în prag de Crăciun, își puneau speranțele în aceste burse, par să descopere doar că Grich (Personaj din cartea ”Cum a furat Grinch Crăciunul” scrisă de Dr. Seuss-n.n) Armand le cam fură sărbătorile.

Ce spunea primărița sectorului 1

Recent s-a aflat, chiar de la Clotilde Armand, că bursele nu vor fi la nivelul la care au fost. ”Asta e o dezbatere pe care va trebui să o avem când vom vota execuţia bugetară. (…) Buget pentru a plăti cum a fost în trecut, când bugetul de cheltuieli nu era supraevaluat, cum a fost în anul 2020, un buget cum am avut atunci nu mai avem şi atunci nu putem să asigurăm cuantumul burselor aşa cum a fost”, a anunțat edilul sectorului 1, în şedinţa de marți a Consiliului Local.

Totodată, primarul sectorului care se luptă cu mormane de gunoaie abandonate pe străzi, consideră că ”ar fi corect ca bursele să fie la aceeaşi sumă pentru toate sectoarele, să nu fie discriminare între doi copii pentru că unul locuieşte pe o stradă şi celălalt pe o alta”.
Și a adus în discuție și chestiunea tabletelor pentru elevi. ”În ce priveşte anul acesta şi Sectorul 1, a fost un efort financiar deosebit pentru a asigura aceste tablete pentru fiecare elev (…) nu pot să spun la ora actuală de câţi bani vom dispune la sfâşitul anului”, a mai menționat Clotilde Armand.

author avatar
Andrei Coman
728 afisari

4 COMENTARII

  1. asta a fost dovedita ca a furat sute de milioane pt statul francez din romania si e inca in politica cu bonusu;l ca la alegeri a declarat ca stia ca nu merg camerele care comform legii trebuiau obligatoriu sa functioneze , credeti ca o doare de copiii din sect 1??????

  2. Asa va trebuie,aveti ce ati votat ametitilor + furtul masiv de voturi din partea hotilor USR_isti!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger