AcasăNewsGreva STB s-a încheiat! Transportul public din Capitală, reluat la capacitate maximă

Greva STB s-a încheiat! Transportul public din Capitală, reluat la capacitate maximă

grevaGreva STB s-a încheiat! Transportul public din Capitală, reluat la capacitate maximă

STB a renunțat la grevă, după cinci zile! Astfel că transportul public din București a fost reluat la capacitate maximă marți dimineață.

Șoferii spun că au ieșit pe traseu din grijă pentru cetățeni, pentru că marți toată lumea merge la lucru și, înainte, oamenii trebuie să își ducă și copiii la școală. Decizia a venit după ce luni seară o rundă de negocieri purtate la Primăria Capitalei s-a încheiat fără vreun acord.

„Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru și impactul asupra cetățenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022 ora 20:00 am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație care au promis că analizează doleanțele salariaților în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou și autobază, celelalte entități, iar salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului”, se spune într-un comunicat al sindicatului.

Negocierile sindicaliștilor cu conducerea STB au eșuat

Marți, la Palatul Parlamentului, vor avea loc discuții între sindicaliști și o delegație parlamentară care să analizeze toate problemele cu care se confruntă salariații STB.

Peste 90% din parcul de vehicule programat a ieșit în traseu, conform graficului de transport. La ora 6:00, erau pe traseu 1.287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394. Astfel, în Capitală circulau 246 de tramvaie, dintr-un total programat de 259, respectiv 161 de troleibuze din 166 vehicule, în timp ce numărul autobuzelor era de 880 din 969 programate pentru ora menţionată.

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat, luni seară, la Digi24 că „vestea bună” este că luni seara erau în circulație 40% dintre autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB, care, potrivit acestuia, se vor regăsi pe traseu și începând de marți dimineață. Edilul a afirmat, de asemenea, că nu poate da curs cererii acestora de a-l schimba din funcție pe actualul director, Adrian Criț.

author avatar
Andreea Vlad
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger