AcasăNewsGreva spontana de la CFR afecteaza circulatia pe calea ferata/REACTIE OFICIALA

Greva spontana de la CFR afecteaza circulatia pe calea ferata/REACTIE OFICIALA

Planul de acasa nu se mai potriveste deloc cu cel din tren, cel putin cand vine vorba despre o greva spontana, cum s-a intamplat miercuri de dimineata.

UPDATE: Din informatiile disponibile pana la aceasta ora, peste 140 de trenuri s-au oprit de la parcurs.

–-

Zeci de garnituri s-au oprit din mers, in garile de pe traseu, dupa ce angajatii cailor ferate s-au raliat formei spontane de protest, prin care au dorit sa atraga atentia asupra nemultumirilor de natura salariala.

Trebuie spus ca greva spontana a inceput la ora 7 si nu a implicat decat o parte a angajatilor companiei de transport feroviar. Dupa cum era de asteptat, calatorii au fost deranjati de faptul ca nu au fost anuntati din timp despre planul reprezentantilor companiei.

Pe de cealalata parte, oficialii CFR au admis ca actiunea „afecteaza circulatia  unor trenuri”, rugand calatorii sa se informeze din timp inainte sa plece la drum, asupra intarzierilor aparute.

Ce spun oficialii CFR Calatori

Totodata, reprezentantii CFR mentioneaza, intr-un comunicat, de la ce au pornit nemultumirile angajatilor protesatari, dar si ca actiunea a pornit in plina procedura de negocieri. „Oprirea lucrului are loc in contextul in care administratia si federatiile sindicatele reprezentative se afla in negocieri pentru semnarea noului Contractul Colectiv de Munca 2017-2018, negocieri in cadrul carora conducerea CFR Calatori a anuntat ca in bugetul companiei pentru anul 2017 este inclusa o cresterea a fondului de salarii, crestere care va conduce in urma negocierilor la majorari salariale”, sustin cei de la CFR Calatori, care adauga ca „administratia intentioneaza sa reaseze clasele de salarizare, in functie de fondul de salarii care se va asigura prin bugetul de venituri si cheltuieli al CFR Calatori, pentru functiile de baza: acari, manevrati, sefi de manevra, conductori, sefi de tren, casieri, informatori din ramura MC si pentru functiile de executie din celelalte ramuri, cu posibilitatea de diferentiere in functie de complexitatea si de volumul de munca”.

sursa foto: Facebook/CFR Calatori

author avatar
Cristina Stefan
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger