AcasăNewsGreva se extinde și în spitale! Când încep protestele cadrelor medicale

Greva se extinde și în spitale! Când încep protestele cadrelor medicale

greva

Începând de miercuri, 7 iunie, România s-ar putea confrunta cu greve japoneze în spitale, dacă Executivul nu-și va respecta promisiunile.

Angajații din Sănătate au anunţat că fac grevă japoneză miercuri, iar de pe 15 iunie, intră în grevă de avertisment.

Medicii fac grevă japoneză miercuri

Dacă Executivul nu-și va respecta promisiunile, de la 1 iulie va fi grevă generală, pe durata căreia vor fi asigurate strict urgențele medicale.

Guvernul pregătește și majorări pentru angajații din Sănătate.

Federația Sanitas amenință că va inta în grevă generală la 1 iulie, dacă Guverul nu își respectă promisiunile.

După primele negocieri purtate la Guvern, s-a promis creșterea salariilor la nivelul anului 2022 pentru mai multe categorii, plata voucherelor de vacanţă de la bugetul de stat și deblocarea a 14.000 de posturi.

Se cere demisia ministrului Muncii

De asemenea, sindicaliştii din sănătate cer demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, în scandalul grevelor suprapuse, scrie antena3.ro.

Amintim că sistemul de învățământ din România se află în criză, după ce cadrele didactice au intrat în grevă generală din 22 mai. De atunci au avut loc mai multe acțiuni de protest, dar și negocieri cu autoritățile centrale, însă fără niciun rezultat.

author avatar
Andreea Vlad
393 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bă, zdrențelor ordinare, nu v-a ajuns „sporul de covid” și „prima de mort”, vreți mai mult? De ce nu emigrați, mă, asasinilor?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger