AcasăNewsGreva ROMATSA a afectat grav traficul de pe Aeroportul Otopeni

Greva ROMATSA a afectat grav traficul de pe Aeroportul Otopeni

Cei mai multi dintre controlorii romani de trafic aerian au intrat, miercuri, in greva de avertisment.

Angajatii ROMATSA sunt nemultumiti de negocierile purtate pe seama contractului colectiv de munca, dar mai au si alte revendicari astfel ca miercuri au intrerupt programul de lucru intre orele 11.00 si 13.00.

In intervalul orar amintit, controlorii de trafic s-au ocupat aproape exclusiv cu dirijarea avioanelor in zbor, dar nu s-au mai implicat in decolarea sau aterizarea avioanelor astfel ca, pe Aeroportul Otopeni, niciun avion nu a mai aterizat sau decolat.

Au fost afectate, in mod direct, in jur de 40 de curse si, in mod indirect, mai multe zboruri care doar au tranzitat spatiul aerian romanesc.

Reprezentantii ROMATSA sustin ca nu si-au dorit aceasta greva de avertisment, dar considera ca „siguranta pasagerilor si libertatea salariatilor de la ROMATSA sunt mai presus decat aceste doua ore de intarziere”.

In schimb, purtatorul de cuvant al Aeroportului International „Henri Coanda” a anuntat ca „noi aici, pe aeroport, am facut toate eforturile asa incat disconofortul pasagerilor sa fie minimizat. S-au dublat turele, aglomeratia nu este deloc mare. Cursele nu vor putea decola pana la ora 13, dar la unele intarzierea va fi nesemnificativa. La altele vor fi insa intarzieri de o ora, o ora si jumatate”.

Urmeaza ca angajatii ROMATSA sa sustina o conferinta de presa, in cursul zilei de miercuri, pentru a anunta rezultatul grevei de avertisment si ce pasi urmeaza sa fie facuti in negocierile cu sefii institutiei.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger