AcasăNewsGreva profesorilor schimbă data la care elevii vor intra în vacanţa mare....

Greva profesorilor schimbă data la care elevii vor intra în vacanţa mare. Revendicările dascălilor

profesori

Protestele profesorilor ar putea încheia anul școlar mai repede: Cadrele didactice amenință cu greva generală. Profesorii sunt tot mai aproape de grevă generală, ca reacţie la intenţia guvernului de a îngheţa salariile şi angajările în sistemul public.

Pe 10 mai este anunțat un marș de protest la care sunt așteptați peste 15.000 de membri de sindicat.

Ligia Deca nu crede că va fi grevă

Ministra Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, sâmbătă, că are încredere că nu se va ajunge la grevă generală în învăţământ, iar anul şcolar se va finaliza cu bine, menţionând că şi cadrele didactice doresc acest lucru şi că este nevoie de găsirea de soluţii.

“Eu am încredere că nu vom ajunge acolo şi că anul şcolar se va finaliza cu bine. Cred că asta îşi doresc şi reprezentanţii cadrelor didactice. Sigur că este nevoie să ne aşezăm la masă şi să găsim soluţii”, a spus Ligia Deca.

Ce doresc profesorii

Sindicaliștii cer salarii mai mari și spun că e imposibil ca salariile să fie înghețate în sistemul de învățământ. Precizările vin după ce Guvernul a anunțat că fiecare minister trebuie să facă economii pentru a acoperi deficitul bugetar de 20 de miliarde de lei.

Sindicatele trag un semnal de alarmă și spun că „se accentuează deficitul de personal prin: interdicția cumulului pensiei cu salariul și prin blocarea organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante”.

author avatar
Andrei Ștefan
4.059 afisari

17 COMENTARII

  1. Nu sunt dascali sunt doar niste milogi nesatui de bani.Rusine sa le fie,profesorii tineretii mele faceau naveta pe jos, cu trenul si bicicleta , pe arsita si viscol ,veneau la ore eleganti,curati ,odihniti dornici sa isi faca meseria pe care nu ii vom uita nici dupa moarte.Ce dascali sunt gunoaiele astea care doar viseaza in ce tara vor merge in concediu vara asta?RUSINE sa le fie.

    • Ma-ta făcea naveta cu bicicleta cu ghidon, sau fără ghidon?! Întreb pentru ca tu ești făcut din ghidon strâmb, mai animalule!

    • Prietene,dacă bunicii noștri mâncau cotoare de varza pentru ca altceva nu aveau,asta nu înseamnă că și noi trebuie sa trecem prin asa ceva.
      Cat despre profesori,iti pot spune nu numai ca trăiesc pe un salariu de mizerie,dau zeci de examene, zeci de inspecții, evaluări, munca acasă, dar mai indura și jignirile și nesimțirea unor copii prost educați acasă cât și a părinților care se cred zei….
      Îți spun sigur ca tu,nu ai rezista nici macar 3 luni în sistemul ăsta corupt și infect ,după aproape 20 de ani de studii….
      Crede ma,știu ce vorbesc,am în familie un profesor care s a îmbolnăvit de diabet și inima ,și toate astea pentru 3000 de lei după 24 de ani de vechime….

  2. Anonim,mama ta și rudele tale făceau naveta pe jos sau cu bicicleta pe arșița sau pe viscol…!!Marș la coteț!!!!

  3. toata lumea vrea lefuri mari
    dar dascalii sunt cei mai avantajati sa fie clar
    1. pt ca muncesc 18 ore saptamanal si nu 48 de ore ca alti salariati
    2. pt ca au vacante /concedii/ cum nu mai are nimeni , iarna primavara vara etc cu lunile cum nu mai au alti salariati
    3. pt ca pot da meditatii pe bani buni practic NEIMPOZABILI. etc.Asa ca…………..

  4. Profesorii tineretii tale nu aveau elevii care sunt acum. Si da veneau cu drag la scoala pt ca atunci meseria de dascal era respectata de toata lumea, acum din contra nimeni nu mai da doi bani pe ei. Sa te vad pe tine nergand cu drag la serviciul tau cand vezi cum esti ” insultat” plecand de la elevi si terminand cu gunoaiele care ne conduc. Daca ni i respect macar bani sa fie.

  5. Au mai rămas puțini dascali adevărați. Ca părinte, am luptat cu toate puterile dpdv emoțional și financiar ca fiica mea să poată ajunge la un liceu de renume din București, în speranța că ii va ajuta în viață, că o va pregăti pt vremurile gri in care ne zbatem. Din păcate, zilnic vine acasă dezamăgită și mi se plânge cum profa x i a anunțat ca nu vine, pt ca nu s a adaptat orei de vară, cum proful Y este obosit si nu le poate preda, sa și ia notițe de pe net, cum din cele 7 ore din program abia dacă au făcut 2. Și asta in mod constant, și este elevă in clasa XI a. Și nu este un caz singular. Ideea care o mai consolează este că află de la elevi din alte licee că situația este similara. Nici la școala primară a fiului meu din clasa a V a lucrurile nu stau mai bine.
    Este inadmisibil ce li se permite acestor angajați ai statului care își încasează salariile din contribuțiile clasei muncitoare. Este inadmisibil ca un profesor să noteze preferențial elevii în funcție de participarea la taberele pe care le organizeaza sau de faptul că face/nu face meditații cu acesta!
    Adevăratele atribuții ale dascălului sunt istorie!
    Imi pare rău ca generalizez, dar procentul de dascăli adevărați din școli este prea mic, si mi cer scuze față doar de aceștia!
    Grila salariala ar trebui organizată pe criterii de performanță, NU pe cât de tare se poate plânge un profesor că îi este la catedră. El și a ales calea!
    Iar dacă Nu le mai convine, există și alte joburi la care să adere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger