AcasăNewsGREVA profesorilor. Ce a anunțat Nicolae Ciucă, după discuțiile de la Guvern...

GREVA profesorilor. Ce a anunțat Nicolae Ciucă, după discuțiile de la Guvern cu sindicaliștii din educație

nicolae ciucaUDMR iese de la guvernare. Ce i-a transmis Nicolae Ciucă lui Kelemen Hunor

Duminică, de la ora 9.00, au avut loc consultări cu reprezentanții sindicatelor din Educație, la Palatul Victoria, conform programului anunțat al premierului Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat duminică, după întâlnirea cu sindicatele din Educație, că așteaptă răspunsul acestora, în urma ultimei oferte înaintate către aceștia.

Ultima ofertă prezentată de Ciucă profesorilor

”Am considerat că este absolut corect și transparent pentru ca dialogul să poată fi adus la cunoștința tuturor dascălilor pe măsurile agreate cu reprezentanții sindicatelor.

La nivelul coaliției, pentru că la această întâlnire am participat cu domnul președinte Marcel Ciolacu, cu ministrul Educației, Doamna Deca, ministrul Muncii, domnul Budăi și am vrut ca finalul să fie unul cât se poate de concludent pentru noi toți”, a transmis premierul.

A anunțat că salariile din sistem ar urma să crească cu 25% pentru tot personalul.

”Ne dorim să încheiem acest conflict de muncă pentru că este absolut o chestiune de responsabilitate față de sistemul de educație, față de copii, față de părinți.

Sindicatele, așteptate să anunțe luni dimineața dacă încheie greva

Pornind de la faptul că sunt lucruri pe care le-am asumat în OUG pe care am adoptat-o astfel încât să putem încheia acest conflict, o vom pune în transparență azi, împreună cu sindicatele am agreat creșterea valorii sumelor pe care personalul didactic și didactic auxiliar să crească la nivelul de 25%.

De asemenea am agreat ca începând cu anul viitor pe grila de salarizare nouă salariul debutantului să fie echivalent cu salariul mediu brut pe economie, de asemenea procentul de 40% din vechea ordonanță va crește la 50% din 1 ianuarie 2024 și vom acorda acele sume de formare profesională de 1500 pentru personalul didactic și auxiliar și 500 de lei pentru personalul nedidactic.

Am convingerea că a înțeles că nu există alt parcurs decât acesta și în tot ceea ce am realizat până acum am dat dovadă că ceea ce am promis, am făcut”, a mai precizat Ciucă.

De cealaltă parte, sindicaliștii au anunțat că greva va continua până când ultima ofertă a Guvernului nu va fi scrisă negru pe alb, prin ordonanță de urgență.

author avatar
Andreea Vlad
360 afisari

25 COMENTARII

  1. TRIMITETI LA NEGOCIERI O BABA LIBIDINOASA CARE SEAMANA CU EMMA NICHOLSON….SI PRIMESTE IMEDIAT UN GEAMANTAN DE BANI CA$$$H DE LA CIUCA SI SPP

  2. si parintii si elevii ce primesc in schimbul acestor majorari ? exista vreun angajament ca nu vor mai iesi analfabeti , ca profesori de doi lei facuti la spiru haret nu vor mai fi . nu vad nici o conditionare din partea guvernului , sau este o complicitate guverne – profesori la distrugerea invatamantului ?

    • Să pună mâna să învețe, nu toată ziua pe telefon! Profesorul nu-i poate turna știință în cap!! Toți se pricep nevoie mare la învățământ!! BURTA PE CARTE!!!

      • Barosane, tu ai habar ce note au luat ăștia la examene? La fel ca elevii pe care-i „învață”

      • Pe care carte?!? Pe ce carte trebuie elevii sa-si puna „burta”?!? Pe cartea de stiinta sau pe „cartea” scrisa de ONG-isti finantati de surse obscure?

  3. GHIFTUITUL MA-ciuca !!, slugarnic si obedient cum a crescut si cum s-a format ,n-are cum iesi din rahatul in care a intrat !,l-a luat gura pedinainte ca fost ministru al armatei si a platit inainte ca la curve jafuri ruginite ,fiare vechi care nici azi nu-s livrate ,ca prim ministru a calcat in gropi si a aruncat alte miliarde de euro la aceeasi americani pe alte ruginituri .
    Cei care au ingropat Romania in datorii in ultimii ani au fost : mutul de la Cotroceni ! ,Ma-ciuca sa traiti !,viezurele Aiurescu si derbedeul Popescu licurici !.
    Profesorii au parte de ceea ce au generat prin lacomia si ignoranta lor :au prostituat invatamantul !, au eliminat examenele de admitere -au promovat gloata ,turma in locul competentei !,au scos examenele de admitere in facultati ca sa-si protejeze scaunele !,au intrat in facultate cu buletinul si chitanta de plata a taxei != prostitutie !,acolo intri cu biletinul si cu chitanta la bordel !,IN FACULTATE INTRI PRIN CONCURS !! . Cand ati inchis ochii ,cand ati promovat ,cand ati vandut diplome de absolvire ati gandit cu curul ?,
    acele cururi azi va judeca !,acelea azi va dau cu portia cam ceea ce meritati !.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger