AcasăNewsGREVA PROFESORILOR. Anunțul de ultimă oră al ministrului Educației privind examenele naționale

GREVA PROFESORILOR. Anunțul de ultimă oră al ministrului Educației privind examenele naționale

ligia deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că examenele naționale scrise se vor susține în termenul stabilit de calendarul actual.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, duminică, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul adoptă o ordonanță de urgență care va modifica ”activitățile ce țin de închiderea anului școlar și derularea examenelor”, din cauza grevei din învățământ.

S-a decis ce se întâmplă cu examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională

Ministrul Educației, Ligia Deca, a prezentat cele mai importante 3 puncte ale acestei ordonanțe de urgență:

”Așa cum am mai afirmat, Ministerul Educației adaptează calendarul și procesele de finalizare a anului școlar, cât și cele referitoare la evaluările naționale, în funcție de evoluția în contextul luat. În ordonanța de urgență de astăzi sunt trei măsuri.

Una, referitoare la echivalarea probelor de competențe din cadrul examenului de bacalaureat cu mediile din anii de liceu. Nu este o procedură nouă, a mai fost utilizată. Ea ușurează, practic, tot ceea ce înseamnă calendarul examenului de bacalaureat și reușim astfel cu această echivalare să rămânem cu probele scrise în calendarul anunțat, în așa fel încât copiii să termine la data la care se așteaptă și să poată merge mai departe pe parcursul lor educațional.

A 2-a măsură se referă la susținerea examenului de titularizare doar cu proba scrisă, adică nu se vor mai lua în considerare inspecțiile pentru titularizare, motivul fiind numărul mare de inspecții care nu au putut fi efectuate în această perioadă afectată de protest. Și avem nevoie ca toți candidații care pot să intre în concursul de titularizare să poată face acest lucru, pentru a avea resursa umană în toamnă necesară pentru desfășurarea procesului de învățământ.

A 3-a măsură se referă la faptul că evaluarea sistemică la clasa a 6-a cu rol de diagnostic, pe care noi o efectuam anual în sistem în acest an școlar, nu se va mai susține. Din nou, subliniez, probele scrise, atât ale evaluării naționale de la sfârșitul clasei a 8-a, cât și probele scrise ale examenului de bacalaureat rămân în același calendar, permițând tuturor elevilor să meargă mai departe așa cum era programat și așa cum își doresc.”

Greva generală din Educație continuă și luni, 12 iunie, a anunțat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ după negocierile de la Palatul Victoria.

author avatar
Andreea Vlad
183 afisari

10 COMENTARII

  1. Spui prostii tanti Deca,isirea in strada a fost din cauza voastra
    Invatamantul a ajuns in halul in care este
    Datorita uneia ca tine ,aiurita si lingatoare de clante
    Aerieni si rai intentionati,de asta a iesit lumea in strada

    Oamenii aceia trebue platiti pana la ultimii bani
    Pentru ca voi ati actionat si i-ati adus in halul in care sunt
    Ei n-au iesit de prea mult bine in strada ,voi ia-ti fortat sa iasa
    Voi cu nedreptatile strigatoare la cer ,si comportamentul imputit de golani!

    Asa ca iti sugeram sa te duci la tatucu
    Si sa-i amintesti ca greva trebue platita de guwernerul sau
    Pentru ca au trecut 10 ani in care a frecat tiparul
    Si nu a facut pentru noi nimic bun doar mult rau!

    SpUNE-i tanti Deca sa vina in mijlocul lumii
    Si sa discute si sa vorbeasca cu noi
    Sa n-o faca pe regele ingamfat si obraznic
    Ca pana la urma sta acolo fiind-ca vrem noi!

    Hi,hi,hi,tanti Deca ,ha ha ,ha,tatuc nesimtit
    Scoateti banii si platiti greva
    Nu va ascunde-ti dupa cires si castani
    Pentru ca voi sunteti raspunzatori
    De dezastrul din educatie ,nu fiti golani !

    • Da stim asta bai animala scarboasa ,dar ce faci cu femeile ,le urasti ,ti-e scarba de ele ,asa-i?Insoara-te bai imputitule ,ia-ti o hazaica si fa copii bai prosalanco!Deraiatule ,si esuatule Fra-ti ai dracului de scarbe pe dos ,cu gaoazele cu DIDA si cu boli de tot soiul inclusiv boala maimutei nebune ,incat aratati ca niste hazanii din grote Siktir scarba dravcului de pe aici Daca mai apari sa dea Domnul sa crapi la 1 ora de la postarile tale de jivina pidosnica!

      • E handicapt ,si sarit de pe fix , posteaza peste tot , cu fel de fel de nume , subscriu sa le crape samanta bulangiilor , deseuri umane

  2. Vai curva masculina are drepturi si e discriminata !Du-te FA si ascunde-te !Ce drepturi ai destrabalata masculina ?Dreptul de a fi bolav de sifilis ,de a fi deviat si de a devia copii de la natura umana bai stoarfa !Stii cum esti ?Esti ca maimutele alea care stau la cotitura si deviaza trenurile spre hau spre haos !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger