AcasăNewsGrevă la TVR: Se forțează demiterea Doinei Gradea

Grevă la TVR: Se forțează demiterea Doinei Gradea

Angajații Societății Române de Televiziune vor declanșa, începând de astăzi, acţiuni de protest sub forma grevei prin exces de zel, informează MediaSind TVR.

Sindicaliștii reclamă mai multe nereguli săvârșite în ultimii doi ani sub mandatul președintelui director general Doina Gradea.

Această formă de protest, fără a afecta calitatea emisiunilor și programelor TVR, presupune doar o schimbare de ritm din partea angajaților. De exemplu, în aceste condiții, personalul redacțional va verifica cu o atenție sporită și îndelungată mai multe surse de informare decât se face în mod uzual, documentarea se va face cu mai multă minuțiozitate etc. Cât privește personalul tehnic, acesta va respecta cu strictețe, în toate situațiile, etapele protocoalelor de lucru, a normelor de protecție a muncii și a celor privind securitatea și sănătatea în muncă.

Greva  va continua până la intrarea în normalitate a climatului de muncă și la reinstaurarea respectului față de lege în SRTV prin demiterea actualei conduceri şi numirea unor profesionişti în fruntea instituţiei care să respecte profesia de jurnalist şi angajaţii instituţiei.

MediaSind TVR anunță că, în perioada următoare vor fi sesizate şi instituţiile abilitate de lege pentru anchetarea faptelor de corupţie şi a celorlalte abuzuri semnalate de către angajaţii TVR.

Foto: Facebook

author avatar
Emanuela-Andreea Pană