AcasăNewsGREVĂ la TAROM. Avioanele rămân la sol. Vacanţele românilor, stricate!

GREVĂ la TAROM. Avioanele rămân la sol. Vacanţele românilor, stricate!

GREVĂ la TAROM. Avioanele rămân la sol. Vacanţele românilor, stricate!

Sindicaliştii de la TAROM joacă tare: fac grevă marţi, 23 august! Atunci, niciun avion al companiei nu va decola între orele 4:00 şi 7:00 dimineaţa.

Greviştii spun că vor organiza astfel de acţiuni de protest de două ori pe săptămână, iar în viitor va urma şi o grevă generală. Ei precizează că timp de 3 ore, niciun avion nu va decola, în ziua de marţi. Totul după ce negocierile privind un nou contract colectiv de muncă au eşuat.

Angajaţii cer salarii mai mari

Sindicatul Unit TAROM a început să strângă semnături în vederea declanşării conflictului colectiv de muncă, cerinţă transmisă deja către angajator. Doleanţele lor sunt simple: vor salarii mai mari.

Din 2008 până în 2022 nu a mai fost nicio majorare semnificativa, s-au acordat, sporadic, câteva sute de lei la un salariu care și așa este mic. Trebuie să spunem că din cei 1230 de salariați, 430 sunt plătiți cu salariul minim pe economie – 2.550 de lei

La toate negocierile de până acum, la care pot să spun că cei din conducere le-au dus cu rea-credință, nu ni s-a acceptat nici măcar majorarea coroborată cu evoluția inflației, de 15%.

Asta în condițiile în care unii colegi duc acasă 1700 -1800 de lei și nu au nici bani să-și achite facturile, nici să-și întrețină cum trebuie familiile. Sperăm ca, în cele din urmă, compania să aibă bunăvoința se ne acorde solicitările” a declarat Narcis Pascu, preşedintele Sindicatul Unit TAROM.

Reprezentanţii sindicatului susţin că au depus toate diligenţele pentru încheierea unui CCM, însă conducerea TAROM nu a dat curs niciuneia dintre revendicările formulate, cu excepţia creşterii bonului de masă de la 10 la 30 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan
393 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger