AcasăNewsGreva la Lufthansa: 3.800 de zboruri anulate

Greva la Lufthansa: 3.800 de zboruri anulate

Compania aeriana germana Lufthansa a anuntat o greva de trei zile si anularea a 3.800 de zboruri.

Oficialii companiei de zbor au anuntat ca incepand de miercuri si pana vineri, din cauza unei greve a pilotilor pe fondul unor negocieri salariale nu vor fi efectuate cele 3.800 de curse.

„Din cauza grevei anuntate de catre Sindicatul pilotilor Cockpit la Lufthansa, Lufthansa Cargo si Germanwings, aproximativ 3.800 de zboruri vor fi anulate miercuri, joi si vineri”, a anuntat Lufthansa.

Nu mai putin de 425.000 de pasageri sunt vizati de aceste anulari. Doar 500 de zboruri de scurt si lung curier raman programate in aceasta perioada.

Pilotii din cadrul filialelor sale Swiss, Austrian Airlines, Eurowings Lufthansa CityLine si Air Dolomiti, dar si cei din cadrul Brussels Airlines, din care detine 45 de procente, nu sunt vizate de greva. In plus, compania nemteasca preconizeaza ca va utiliza cele mai mari avioane, la cursele la care este posibil, pentru a fi transportati cat mai multi pasageri atat catre Germania, cat si in afara tarii.

Pentru a gestiona mai bine consecintele acestei greve, compania a anuntat ca va utiliza personal suplimentar la sol la Frankfurt si Munchen, dar si in centrele de primire.

author avatar
Andra Nesu
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger