AcasăNewsGrevă japoneză printre funcţionarii statului. Care este nemulţumirea angajaţilor din sistem

Grevă japoneză printre funcţionarii statului. Care este nemulţumirea angajaţilor din sistem

sursa foto: radioinfinit.ro

Reforma fiscală pe care a gândit-o Guvernul loveşte şi în angajaţii statului. De aceea, sindicaliştii din Ministerul Finanţelor, Vamă şi ANAF vor organiza, miercuri, o grevă japoneză.

Nemulţumirea lor? Că Guvernul are de gând să excepteze angajaţii Ministerului de Finanţe şi instituţiilor subordonate de la majorarea salariului de bază cu 5 la sută de anul viitor.

Cine participă la protest?

Sunt mii de angajați care intră în grevă japoneză, ceea ce înseamnă că nu se vor opri din muncă, însă vor purta o banderolă albă în semn de protest.

”Membrii Sindicatului Naţional Meridian, salariaţi în cadrul Ministerului Finanţelor şi instituţiilor subordonate acestuia, vor iniţia, în data de 27.12.2023, o acţiune de protest sub forma unei greve japoneze, ce se va manifesta prin purtarea de către aceştia a unei banderole de culoare albă.

La aceasta vor participa membrii organizaţiei din cadrul aparatului central al Ministerului Finanţelor, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Trezoreriilor din Bucureşti şi ai Autorităţii Vamale Române”, au transmis sindicaliştii, într-un comunicat de presă.

Ordonanţa Trenuleţ

Înainte de Crăciun, Guvernul a adoptat Ordonanţa Trenuleţ prin care a decis să majoreze toate salariile din aparatul bugetar cu excepţia demnitarilor, o majorare de 5% pentru toţi angajaţii din instituţiile finanţate din fonduri publice.

Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 115, adoptată acum o săptămână, personalului plătit din fonduri publice i se va mări cuantumul brut al salariilor de bază cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

Astăzi însă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, domnul Mihai Constantin, a declarat că săptămâna viitoare va fi adoptat un nou act normativ prin care, anul viitor, de această majorare de 5 la sută nu va beneficia şi personalul din sistemul fiscal pe motiv că ,«au beneficiat deja în acest an de majorări salariale»”, au precizat sindicalliştii.

author avatar
Andrei Ștefan
199 afisari

2 COMENTARII

  1. Să nu se uite faptul că lichelele mafiote de la A.N.A.F. au primit în plus la salariu 23%. ȘI MAI VOR!!! MAI VOR!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger