AcasăNewsGreva in sanatate! Cand vor avea loc protestele!

Greva in sanatate! Cand vor avea loc protestele!

Medicii romani intra luni in greva de avertisment, deoarece sunt nemultumiti de salariile mici. Medicii avertizeaza ca protestul va avea loc intre orele 8.00  si 10.00 dimineata.

Chiar si asa, lucratorii din sistemul sanitar vor asigurate urgentele in spitale. Acesta este singura parte care va frunctiona in acele doua ore, intrucat si policlinicile vor fi inchise luni dimineata. Sindicalistii din sanatate au anuntat ca in dimineata zilei de luni se va organizat aceasta greva de avertisment timp de doua ore. Cadrele medicale isi vor intrerupe activitatea, astfel ca vor fi preluati doar pacientii cu urgente, potrivit Realitatea TV.

Angajatii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum sase procente  din produsul intern brut pentru sanatate. In plus, acestia mai vor si o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege a salarizarii specifica sistemului de sanatate, dar si apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritat.

In plus, Ministerul Sanatatii trebuie sa se gandeasca si la organizarea unitatilor medicale cu paturi in sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte si de calitate pentru pacienti, precum si consultarea reala a Coalitiei Profesionistilor din Sanatate cu privire la orice masura ce poate afecta functionarea sistemului de sanatate.

author avatar
Andra Nesu
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger