AcasăNewsHAOS ÎN BUCUREȘTI! Greva STB a paralizat traficul din Capitală! Imaginile groazei...

HAOS ÎN BUCUREȘTI! Greva STB a paralizat traficul din Capitală! Imaginile groazei pe principalele artere – VIDEO

STBGrevă generală la STB. Transportul public de suprafață din București, paralizat!

Tranportul public bucureștan este complet paralizat joi dimineață. Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele STB au rămas în depouri și autobaze, după ce sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul.

Mii de oameni, care au plecat de acasă la prima oră, au rămas blocați în stațiile în care mijloacele de transport nu au mai ajuns.

Sindicaliștii sunt supărați pentru că revendicările lor privind creșterile salariale nu au fost soluționate. Conducerea societăţii transmite că întreruperea lucrului este o acţiune ilegală şi nu se vor plăti orele nelucrate salariaţilor implicaţi.

Directorul STB: „Greva este ilegală”

Directorul STB Adrian Criţ lansează acuzaţii la adresa liderului sindical Vasile Petrariu. Această grevă este ilegală în condiții de pandemie. Sunt documente care vor sta la baza unei plângeri penale și va fi contra unor lideri de sindicat. Angajații sunt manipulați de către sindicat. Cred că angajații vor să își păstreze locul de muncă. Dacă vor majorări salariale trebuie să presteze activitatea”, a declarat Adrian Criț.

De asemenea, STB SA se va adresa instanţei pentru a declara greva ilegală şi pentru recuperarea prejudiciului. Conducerea STB a cerut ajutor de la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană a Capitalei:

„Pentru a asigura continuitatea serviciului public de transport, făra a afecta călătorii în deplasările lor, STB SA a transmis o solicitare către TPBI, pentru ca în conformitate cu Contractul de delegare, să dispună, în măsura posibilităților, înlocuirea vehiculelor STB SA care nu sunt prezente pe linii conform programării, cu altele disponibile la ceilalți operatori de transport din zona metropolitană”.

Sindicaliștii au protestat miercuri la sediul STB

Câteva sute de sindicalişti din Societatea de Transport Bucureşti au participat miercuri la un miting de protest în faţa sediului instituţiei, solicitând demisia directorului general.

„Oamenii sunt supăraţi în primul rând din cauza refuzului directorului general de a negocia un nou Contract Colectiv de Muncă, unul care să asigure şi o creştere minimă de salarii, plecând de la rata inflaţiei şi ceea ce se întâmplă cu preţurile, din cauza lipsei dialogului social cu actualul director general”, a afirmat miercuri preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu.

„Oamenii cer demisia directorului general. Directorul general a luat decizii unilaterale nu numai în ceea ce priveşte contractul colectiv de muncă, dar şi în alte situaţii când a decis de capul dumnealui fără să se consulte şi cu noi, conform Contractului Colectiv de Muncă şi conform legii dialogului social, pentru că totuşi noi reprezentăm un sindicat cu peste 8.500 de membri”, a mai spus acesta.

author avatar
Andreea Vlad
423 afisari

2 COMENTARII

  1. Nrfericitul asta care e director ca un tractorist habar nu are de rolul lui si ne spune noua celor care ii platim ca se fura combudtibil si piese cand el a avut ieri la usa oamenii care vor negocieti pe contract si astea nu sunt argumente de director!!

  2. Uitati-va in filmulet ce fatza de T I G A N lautar are ”directorul”. Spui ca a fost prins la furat intr-un cotetz de gaini.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger