AcasăNewsGreva de la metrou, ilegală în Starea de Alertă! De ce sunt...

Greva de la metrou, ilegală în Starea de Alertă! De ce sunt acuzaţi de terorism sindicaliştii din subteran

peronGreva de la metrou, ilegală în Starea de Alertă! De ce sunt acuzaţi de terorism sindicaliştii din subteran

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, vineri, despre greva de la metrou, că își dorește să se revină la normalitate prin dialog, dar nu se poate accepta ca cineva să își bată joc de sute de mii de români.

Principalul nostru obiectiv pentru structurile MAI este de a determina pe toți cei care sunt în acest conflict spontan să respecte legea: astfel de acțiuni nu pot avea loc în starea de alertă.

Sunt reguli de protecție sanitară încălcate și în consecință noi avem obligația să îi determinăm pe cei aproximativ 500 de angajați Metrorex să respecte legea.

În același timp, suntem obligați, pentru că efectul acestei acțiuni l-ați văzut la suprafață avem preocuparea foarte clară de a proteja cetățenii care se deplasează cu mijloacele de transport în comun de suprafață„, a declarat ministrul MAI, Lucian Bode.

Sindicaliştii, acuzaţi de sabotaj şi terorism

Metrorex a înaintat o plângere penală la MAI, care a fost înaintată de urgență la DIICOT, în care face acuzații „legate de sabotaj, de terorism”, după protestul spontan al sindicaliștilor de la metrou.

De asemenea, el a spus cum au intervenit polițiștii și jandarmii, atât la metrou, dar și la suprafață, în mijloacele de transport ale STB.

Cine și-a asumat să facă o astfel de acțiune, fie ea și spontană, va plăti în fața legii, de acest lucru să fiți convinși. Am avut aceste discuții și cu domnul prim-ministru Florin Cîțu și același mesaj l-a transmis.

Dosarul este legat de încălcarea prevederilor legale, că au obligația să asigure minimum o treime din capacitatea de transport, nu să întrerupă în integralitate transportul cu metroul.

Plângerea din partea Metrorex îi acuză pe cei care participă la acest protest spontan de sabotaj, de terorism. Respectiva plângere am transmis-o de urgență către DIICOT”, a mai zis Bode.

Reamintim, circulaţia metroului a fost blocată, încă de vineri dimineaţă, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând pe şine şi împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.

author avatar
Andrei Ștefan