AcasăNewsGrevă de avertisment în învăţământ, între orele 11.00 şi 13.00 / Sindicaliştii...

Grevă de avertisment în învăţământ, între orele 11.00 şi 13.00 / Sindicaliştii ameninţă cu declanşarea grevei generale

grevaGrevă de avertisment în învăţământ, între orele 11.00 şi 13.00 / Sindicaliştii ameninţă cu declanşarea grevei generale

Miercuri, 17 mai, activitatea profesorilor va fi suspendată pentru două ore. Astfel, în intervalul 11:00-13:00, cadrele didactice vor intra în clasă, dar nu vor susține lecțiile.

Sindicaliștii din învățământ au făcut apel către părinți să nu-i aducă pe elevi la școală.

Grevă generală din 22 mai

„Fac un apel către părinți să înțeleagă – și recomandăm în același timp – să ținem copiii acasă, pentru că sunt foarte multe situații în care 100% s-a votat pentru grevă sau procentele sunt foarte mari și este mai înțelept să rămână copiii acasă decât să vină la școală și să nu aibă cine să stea cu ei”, a spus Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), în cadrul unei conferințe de presă.

În cazul în care Guvernul nu ia măsuri pentru rezolvarea problemelor cadrelor didactice, sindicaliștii susțin că pe 22 mai vor declanșa grevă generală, ceea ce ar conduce la înghețarea anului școlar.

Cadrele didactice solicită majorarea salariilor, acordarea salariului mediu brut pe economie pentru profesorii debutanți, plata orelor suplimentare și decontarea navetei.

Mai puțini bani pe voucherele de vacanță

Ministerul Educației a emis un ordin prin care, în această vară, o parte din personalul din învățământ va primi o sumă limitată de bani pe voucherele de vacanță.

Este vorba despre românii care sunt angajați cu normă redusă sau care au contract de muncă pe perioadă determinată. Aceștia nu vor primi pe card suma întreagă.

Aceeași măsură se va aplica și în cazul profesorilor care sunt angajați pentru o oră. Aceștia vor primi pe carduri doar suma de 100 de lei. Cazurile de acest gen sunt extrem de frecvente în învățământ.

Cei 1.450 de lei se vor acorda profesorilor care sunt angajați cu normă întreagă, mai exact un program de lucru de 12 luni și 8h/zi.

author avatar
Andreea Vlad
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger