AcasăNewsGregor Mendel, genetica, mazarea si Google

Gregor Mendel, genetica, mazarea si Google

Gregor-Mendel- genetica- mazarea-GoogleGregor Mendel, genetica, mazarea si Google

Genetica ar fi fost mai saraca fara Gregor Mendel. Calugar la manastirea din Brno si profesor de stiinte naturale si matematica la liceul din acelasi oras, Gregor Mendel comunica in anul 1865 rezultatele obtinute de el in urma experientelor de hibridare a diferitelor soiuri de mazare. Google il omagiaza pe Gregor Mendel, miercuri, 20 iulie 2011, la 189 de ani de la nasterea sa.

Gregor-Mendel- genetica- mazarea-Google
Gregor Mendel, genetica, mazarea si Google

Gregor Mendel, cunoscut ca „tatal geneticii moderne„, a fost indrumat de profesorii sai de la universitate si de colegii de la manastire sa studieze variatia plantelor, petrecandu-si cercetările in gradina manastirii. Intre 1856-1863, Gregor Mendel a cultivat si a testat 29000 plante de mazare.Acest studiu a aratat ca una din patru plante de mazare aveau alele de rasa pura, doua din patru erau hibrizi, iar cealalta era in mare parte de rasa pura. Experientele sale au adus la doua generalizari, care au devenit cunoscute ca „Legile ereditare ale lui Mendel„.

Potrivit lui Gregor Mendel, pentru specia umana „puritatea” genetica care s-ar obtine prin casatorii intre rude apropiate ar avea consecinte grave, chiar letale.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
2.486 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger