AcasăNewsGreco din Consiliul Europei îl plesnește pe Viktor Orban

Greco din Consiliul Europei îl plesnește pe Viktor Orban

Acţiunile derulate de autorităţile ungare pentru a lupta împotriva corupţiei parlamentarilor şi magistraţilor sunt în continuare „necorespunzătoare”, a avertizat Consiliul Europei într-un raport extrem de critic al organismului său specializat, făcut public joi.

În raport, Grupul Statelor Împotriva Corupţiei (GRECO) subliniază că numai cinci dintre cele 18 recomandări pe care le-a formulat acum patru ani pe această temă au fost puse în aplicare în mod satisfăcător şi a insistat asupra „necesităţii de a lua măsuri energice în vederea obţinerii unor progrese concrete cât mai repede posibil”. GRECO solicită Budapestei să adopte reguli privind interacţiunile parlamentarilor cu lobbyiştii, să introducă o obligaţie de declarare a conflictelor de interese, să adopte un model tip pentru declaraţiile lor de patrimoniu şi să reducă domeniul de aplicare al imunităţii parlamentare.

În domeniul judiciar, GRECO a recomandat să se acorde un rol mai important Consiliului Naţional de Justiţie (CNJ) în numirea şi promovarea magistraţilor, dar observă cu preocupare „acuzaţiile de presiuni asupra membrilor CNJ şi contestaţiile care ar fi fost ridicate în privinţa legitimităţii sale”. Organismul anticorupţie al Consiliului Europei cere de asemenea ca imunitatea de care se bucură judecătorii obişnuiţi şi procurorii ungari „să fie limitată la activităţi legate de administrarea justiţiei”, recomandare care de fapt nu este urmată.

„Singurul domeniu unde au fost realizate progrese este cel al procedurilor disciplinare împotriva procurorilor”, pentru a le îmbunătăţi transparenţa, subliniază GRECO. Totuşi, „pare că procedurile disciplinare nu sunt întotdeauna tratate în afara structurii ierarhice directe”, mai scrie în raport.

GRECO este organismul Consiliului Europei care monitorizează, printr-un sistem de evaluare şi de presiuni, respectarea de către statele membre a normelor anticorupţie. 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
219 afisari

2 COMENTARII

  1. GRECO e un sistem din care face parte și Olanda-țară care care nu permite anchetarea marilor oameni de afaceri olandezi! ei împreună cu Regele conduc țara.GRECO a pleznit pe Orban prim.min.Ungariei cu buzele peste penis. Orban e ,,oripilat**..Totodata îl cam doare și-n puță..

  2. GRECO a reusit sa-i inflameze, putin, singurul hemoroid pe care-l detine domnul Orban Victor.
    In toamna mi-as dori ca acest ungur sa candideze si la presedintia Romaniei !
    L-as vota cu ambele miini !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger