AcasăNewsGrecii isi golesc conturile de frica iesirii din zona euro

Grecii isi golesc conturile de frica iesirii din zona euro

Presedintele Papoulias se roaga la Dumnezeu pentru o minune

Grecii au retras din banci peste 800 de milioane de euro doar intr-o singura zi, desi nivelul „obisnuit” era de trei miliarde de euro pe luna.

Presedintele Papoulias se roaga la Dumnezeu pentru o minune

Presedintele tarii, Karolos Papoulias, a transmis ieri politicienilor greci un avertisment al bancii centrale cu privire la retragerile masive de euro, atentionand ca teama populatiei s-ar putea transforma in panica. Presedintele grec sustine ca panica grecilor ar putea duce la colapsul bancilor si le-a spus sefilor principalelor partide ca grecii isi golesc conturile din teama ca tara va parasi zona euro.

Potrivit Wall Street Journal, grecii au inceput sa retraga bani din banci inca din 2009, iar nivelul considerat „obisnuit” era de doua-trei miliarde de euro pe luna. Pe de alta parte, „profetul crizei”, Nouriel Roubini, a mai lansat o premonitie in cazul Greciei. „Noile alegeri din Grecia vor conduce la victoria Syriza (de extrema stanga – n.r.) si la un curs de coliziune cu Troica (FMI, UE si BCE – n.r.), iar aceasta va duce la faliment si la iesirea din zona euro”, a avertizat Roubini.

author avatar
Arpad Dobre
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger