AcasăNewsGrecii intra revoltati in austeritate

Grecii intra revoltati in austeritate

Nu exista alta solutie decat aprobarea masurilor de austeritate, impotriva carora lupta Indignatii

Masurile de austeritate impuse de FMI au fost aprobate in Parlamentul grec pe fondul luptelor ce se dadeau intre fortele de ordine si protestatari.

Guvernatorul Bancii Greciei, George Provopoulos, avertizase ca, daca parlamentarii nu ar fi  votat austeritatea, acest lucru ar fi insemnat sinuciderea Greciei. Ar fi insemnat scoaterea Greciei in afara zonei euro, intrarea in incapacitate de plata si faliment national. Statele membre UE nu au pus niciodata problema scoaterii Greciei in afara zonei euro, ceea ce ar fi dus la prabusirea altor economii europene.

Nu exista alta solutie decat aprobarea masurilor de austeritate, impotriva carora lupta Indignatii

Premierul grec, Georgios Papandreou, s-a angajat ieri sa faca totul „pentru a evita intrarea tarii in incetare de plati”. Imediat ce a fost aleasa sefa a FMI, Christine Lagarde a facut un apel la „intelegere nationala” in Grecia asupra austeritatii.   Poporul grec nu este insa multumit cu decizia deputatilor si a luat cu asalt Parlamentul. Sindicalistii au anuntat greva generala de 48 de ore, iar grupul de protestatari Indignatii, cel mai virulent, a organizat actiuni impotriva fortelor de ordine.

 

author avatar
Adina Mutar
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger