AcasăNewsGrecia va primi turiști de la 1 iulie

Grecia va primi turiști de la 1 iulie

„Vom deschide turismul de la 1 iulie. Detaliile privind demararea sezonului, inclusiv sprijinul financiar pentru industria turismului, vor fi anunţate până în 15 mai”, a declarat în Parlamentul de la Atena secretarul de stat Giorgos Gerapetritis.

De asemenea, premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat pentru CNN că protocoalele privind călătoriile în condiţii de siguranţă trebuie adoptate în prealabil. Turismul  generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei şi a ajutat această ţară să rămână pe linia de plutire în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu. În luna august 2018, Grecia a pus punct celui de-al treilea program de asistenţă internaţională, revenind pe pieţele financiare pentru prima dată după 2010. Criza provocată de pandemia de coronavirus a afectat semnificativ proprietarii de hoteluri, operatorii eleni de turism, restaurantele şi alte afaceri legate de turism, aproape o treime fiind îngrijoraţi că se vor confrunta cu falimentul. Autorităţile de la Atena estimează că pierderile provocate de pandemie ar putea ajunge până la 22 de miliarde de euro, deja fiind pierdute 45.000 de locuri de muncă. În România, operatorii din turism speră să-şi poată relua activitatea din 15 mai, când va fi ridicată starea de urgenţă.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
343 afisari

1 COMENTARIU

  1. E un risc ca daca estecprins roar un turist cu forona intra toata statiunea in carantina. Deia apasare mare.
    Sa ne imayinam o familie care intra in carantina 14 zile dus 14 intors. Total 1luna jumate cu tot cu concediu.Ca tanti Tatoiu din Azore de 3 luni. Asta da concediu cu bors de loboda si tacamuri de pui la ceaun si floricele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger