AcasăNewsGrecia vrea sa amplaseze un gard de sarma ghimpata la granita cu...

Grecia vrea sa amplaseze un gard de sarma ghimpata la granita cu Turcia

Autoritatile elene intentioneaza sa amplaseze un gard dublu de sarma ghimpata pe o lungime de aproximativ 12 kilometri si in valoare de trei milioane de euro, la granita cu Turcia, intr-o zona pe unde trec ilegal 245 de persoane pe zi.

Grecia a fost avertizata ca esecul sau de a-si controla granitele ar putea conduce la o excludere din spatiul Schengen. Ministrul grec pentru Ordinea Publica, Christos Papoutsis, a declarat ca gardul va fi realizat intre satele Kastanies si Nea Vyssa, in apropiere de orasul Orestiada, iar lucrarile vor incepe luna urmatoare. Acesta va fi legat de o retea de camere fixe cu vedere nocturna care vor furniza imagini in timp real noului centru de comandament.

Majoritatea granitei de 200 de kilometri dintre Grecia si Turcia este delimitata de raul Evros, dar gardul va acoperi o portiune in care cele doua tari sunt despartite de uscat. Grecia primeste deja asistenta din partea agentiei europene Frontex, dar in pofida eforturilor politiei, imigrantii ilegali continua sa treaca din Turcia in Grecia.

Planul lui Papoutsis a fost criticat de Comisia Europeana, care il considera o masura pe termen scurt, care nu trateaza radacina problemei.

author avatar
Ciprian Purice
384 afisari

1 COMENTARIU

  1. „un gard dublu de sarma ghimpata pe o lungime de aproximativ zece metri si in valoare de trei milioane de euro”

    ori grecii astia sunt prosti de bubuie si cumpara un metru de gard d`asta cu 300000 de Euro (sarcasm)

    ORI AUTORUL ARTICOLULUI AR TREBUI SA SE LASE DE MESERIE ? (adevar)

    idioti 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger