AcasăNewsGrecia, transformata intr-un land german

Grecia, transformata intr-un land german

Oficialii de la Atena resping planul german de subjugare a Greciei

Germania cere Greciei sa renunte la suveranitatea sa fiscala, pentru a avea sanse la un nou plan financiar, de 130 de miliarde de euro.  Guvernul elen respinge categoric aceasta idee.

Oficialii de la Atena resping planul german de subjugare a Greciei

Potrivit Financial Times, Germania vrea ca Grecia sa cedeze unui comisar pentru buget controlul asupra deciziilor privind taxele si cheltuielile. Acesta ar avea puterea de a bloca prin „veto” decizii luate de guvernul elen, daca nu sunt conforme cu tintele stabilite de creditorii internationali. Practic, demnitarul UE va supraveghea toate marile sectoare de cheltuieli ale guvernului de la Atena. Planul german de ”subjugare” a Greciei a circulat in weekend intre oficialii din ministerele de Finante ale statelor zonei euro membre ale “grupului de lucru” (printre care Germania si Franta). Oficialii greci sustin ca nu au cunostinta de un asemenea plan, iar surse din guvernul de la Atena, citate de  agentiile internationale de presa, sustin ca Grecia exclude cedarea suveranitatii fiscale.

Berlinul, capul rautatilor

Ca sa toare gaz pe foc, publicatia britanica The Times sustine ca nu Grecia, ci Germania a generat actuala criza a zonei euro.  ”Germania este responsabila pentru aproape toate politicile daunatoare implementate de zona euro, de la cresterea irationala a ratei dobanzii de catre BCE, pana la cererile excesive de austeritate”, se arata in The Times.

author avatar
Arpad Dobre
369 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger