AcasăNewsGrecia taxeaza „la misto”, UE se face ca nu vede

Grecia taxeaza „la misto”, UE se face ca nu vede

Debandada fiscala din Grecia nu-l deranjeaza pe Jean-Claude Juncker

Evaziunea si neimplicarea in colectarea taxelor sunt unele dintre motivele falimentarii statului elen. Autoritatile UE se fac ca nu vad si exclud categoric iesirea Greciei din zona euro.

Debandada fiscala din Grecia nu-l deranjeaza pe Jean-Claude Juncker

Televiziunea germana ZDF a prezentat recent un documentar in care apar imagini cu „arhivele” fiscului elen, in fapt, un soi de foste garaje, in care sunt ingramaditi de-a valma saci cu documente, mobilier desperecheat, cosuri de hipermarket cu declaratii fiscale.

In Grecia, evaziunea a devenit un „sport” national, potrivit analistilor eleni si occidentali, iar colectarea putinelor taxe si impozite care se mai platesc este la pamant. Premierul in functie al Greciei, Lucas Papademos, a avertizat ca tara va intra in incapacitate de plata in doua saptamani, formarea noului guvern de la Atena a esuat ieri din nou, deci se vor organiza alegeri anticipate, dar autoritatile din UE stau linistite.  „Nu vad, nici macar pentru o secunda, iesirea Greciei din zona euro. Este un nonsens, este propaganda”, a spus recent Jean-Claude Juncker, presedintele forumului ministrilor de finante din zona euro si specialistul care supervizeaza politica monetara a Bancii Centrale Europene.

author avatar
Arpad Dobre
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger