AcasăNewsGrecia taie leafa minima si bonusurile din sectorul privat

Grecia taie leafa minima si bonusurile din sectorul privat

Reducerea salariului minim ii va scoate din nou in strada pe greci

FMI forteaza statul elen sa reduca salariul minim pe economie. Grecia vrea sa reduca si primele de sarbatori si al 13-lea si al 14-lea salariu al angajatilor din domeniul privat.

Reducerea salariului minim ii va scoate din nou in strada pe greci

Seful misiunii FMI in Grecia, Poul Thomsen, a avertizat ieri ca statul elen trebuie sa accelereze reformele structurale, printre care s-ar putea numara scaderea salariului minim si taierea bonusurilor de sarbatori in sectorul privat. Guvernul grec a redactat deja un un act legislativ prin care se va incorpora in salarii doar jumatate din primele de Paste si Craciun si din al 13-lea si al 14-lea salariu, ceea ce echivaleaza cu pierderea celui de-al 14-lea salariu.

Salariu minim de 863 de euro

Cel de al 13-lea si al 14-lea salariu au fost eliminate deja din sistemul public, dar se mai acorda in sectorul privat si la companiile de stat din domeniul infrastructurii. Cat priveste salariul minim din Grecia, acesta este 863 de euro, de cinci ori mai mare (cu 700 de euro in plus) fata de cel acordat in Romania, care este de aproximativ 163 de euro.

author avatar
Arpad Dobre
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger