AcasăNewsGrecia schimbă regulile de la 1 iulie. Toți turiștii, inclusiv cei vaccinați,...

Grecia schimbă regulile de la 1 iulie. Toți turiștii, inclusiv cei vaccinați, testați obligatoriu de Covid-19

greciaGrecia schimbă regulile de la 1 iulie. Toți turiștii, inclusiv cei vaccinați, testați obligatoriu de Covid-19

Vești triste pentru turiștii români care merg cu mașina în Grecia! De la 1 iulie, ei vor fi testați la punctele de frontieră indiferent dacă au fost vaccinați sau nu anti-Covid.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse carantinei pentru 10 zile, iar pentru persoanele care s-au vaccinat anti-Covid, dar cu toate acestea dau rezultate pozitive la teste vor sta în carantină timp de 7 zile.

„A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locație stabilită de autoritățile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR”, arată o informare a MAE.

Măsura nu se aplică pentru cei care vin cu avionul

Regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani. Atenție, măsura nu se aplică celor care vin cu avionul.

„Aș vrea să subliniez câteva recomandări – să încercăm să evităm deplasarea în weekend, dar mai ales în prima parte a zilei de sâmbătă, pentru că atunci se adună fluxuri de turiști din toată regiunea, să completăm toate documentele din timp, astfel încât să evităm timpii suplimentari. Încă un aspect, necompletarea PLF-ului, conform legislației din Grecia duce la nepermitarea intrării și o amendă de 500 de euro. Faptul că polițiștii permit să completeze la fața locului e o decizie luată punctual de polițiștii de frontieră.”, a declarat Oana Darie, purtătoarea de cuvânt a MAE,la Digi 24.

Condiții de intrare în Grecia

Potrivit MAE, intrarea în Grecia este permisă persoanelor care îndeplinesc una dintre următoarele condiții:

  • prezintă un test molecular tip PCR/test rapid cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72/48 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;
  • prezintă o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin autorizat împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică). Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză.
  • prezintă o dovadă emisă de către un laborator autorizat în statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limba greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.
  • prezintă în format digital sau tipărit certificatul digital COVID-19 care conține informații despre vaccinare sau rezultatul ultimei testări (test rapid sau PCR), respectiv dovada emisă de către un laborator autorizat din statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Republica Elenă.
  • De asemenea, este obligatorie completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.
author avatar
Andreea Vlad
484 afisari

1 COMENTARIU

  1. Și se mai duc viermii la ei??? Proști făcuți grămadă înseamnă că sunt. Să stea ei cu formularele și testele lor în loc de turiști.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger