AcasăNewsGrecia mai are sapte zile de agonie

Grecia mai are sapte zile de agonie

Sefa FMI, Cristine Lagarde, sustine ca economia mondiala merge tot mai rau

Conducerea FMI avertizeaza ca economia mondiala merge tot mai prost, iar Grecia mai are doar o saptamana pentru a fi salvata. Seful Birlderberg atentioneaza ca si Romania este in pericol.

Sefa FMI, Cristine Lagarde, sustine ca economia mondiala merge tot mai rau

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde,  atrage atentia ca situatia economica mondiala s-a inrautatit in ultima perioada. In plus, Europa mai are doar o saptamana la dispozitie, pana pe 23 octombrie, cand are loc summitul UE, pentru a gasi o solutie in privinta Greciei si a crizei datoriilor suverane.  „Situatia mai degraba s-a inrautatit decat sa se imbunatateasca in ultimele trei saptamani , chiar daca pietele si-au revenit in ultimele zile. Am inteles foarte bine ca pietele emergente, in special, erau ingrijorate ca exista riscul de contagiune de la economiile avansate spre pietele emergente si tarile cu venituri mici”, a declarat Christine Lagarde. Acest lucru inseamna ca si Romania trebuie sa-si faca serioase griji cu privire la viitorul sau apropiat .

Zece zile grele pentru Romania

Richard Haass, presedintele Consiliului pentru Relatii Externe din SUA si vicontele Etienne Davignon au fost invitatii guvernatorului BNR, Mugur isarescu

Seful Grupului Bilderberg (asa-numitul guvern mondial), vicontele Etienne Davignon,  invitat in Romania in weekend, s-a aratat, la randul sau, preocupat atat de soarta Greciei, cat si de cea a tarii noastre.  „Povestea Greciei trebuie sa ia sfarsit. Daca reactia nu este una puternica, de ce nu s-ar intampla acest lucru si altor state?”, s-a intrebat Davignon la o conferinta organizara vineri seara la Banca Nationala a Romaniei. El a avertizat ca, daca  in maximum 10 zile lideriii UE nu ajung la consens, tari ca Romania  ar putea intra in colaps.

author avatar
Arpad Dobre
240 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger