AcasăNewsGrecia abandoneaza euro, alte tari falimenteaza controlat

Grecia abandoneaza euro, alte tari falimenteaza controlat

Grecia intra in colaps daca abandoneaza euro

Analistii economici au pregatit o serie de scenarii care vizeaza viitorul zonei euro. Se estimeaza abandonarea euro de catre Grecia si falimente in lant.

Grecia intra in colaps daca abandoneaza euro

Firma de consultanta PricewaterhouseCoopers a lansat recent un raport referitor la perspectivele economice ale zonei euro in 2012. Analistii companiei  au in vedere patru scenarii, niciunul prea optimist.

  1. Statele falimentare ale UE scapa de recesiune, datorita sumelor imense pompate in economiile lor de catre Banca Centrala Europeana. Efecte colaterale: inflatia va creste, euro se va deprecia.
  2. Vor avea loc falimente controlate, cu voie de la UE, ale mai multor state sever indatorate, urmate de o recesiune de doi-trei ani. Efecte pentru UE: PIB-ul zonei euro va scadea cu 5%.
  3. Grecia abandoneaza euro, economia sa cade abrupt, drahma, noua sa moneda, se depreciaza rapid, iar inflatia explodeaza. Pagube colaterale: doi-trei ani de recesiune in UE.
  4. Apare un nou bloc monetar, cu un ”nou euro”, utilizat de tarile dezvoltate ale UE. Consecinte: statele blocului monetar vor prospera, celelalte membre UE vor intra in recesiune severa.
author avatar
Arpad Dobre
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger