AcasăNewsGrecia a adoptat bugetul de austeritate pentru 2012. Papademos: "Pozitia noastra in...

Grecia a adoptat bugetul de austeritate pentru 2012. Papademos: „Pozitia noastra in Europa nu este negociabila”

(foto: bucurestifm.ro)

Parlamentul din Grecia a adoptat bugetul de austeritate pentru 2012. Pe fondul protestelor de pe strazile Atenei, premierul Papademos a dat de inteles ca va face totul pentru ca tara sa ramana in zona euro. „Grecia este si va ramane o parte a Europei unite si a euro”, a spus primul-ministru.

(foto: bucurestifm.ro)

Parlamentul grec a adoptat, in noaptea de marti spre miercuri, un buget drastic pentru 2012, mizand pe o reducere puternica a deficitului public, potrivit Mediafax. Grecia trebuie sa fie „hotarata” si „sistematica” in efortul sau de a ramane in zona euro, a declarat premierul Lucas Papademos, in fata deputatilor.

Bugetul pe 2012 prevede noi cresteri ale impozitelor, reduceri ale salariilor functionarilor, dar si o diminuare a  numarului salariatilor din sectorul public. De asemenea, bugetul de austeritate merge in paralel cu un plan de renegociere si de stergere a unei parti a datoriei publice care afecteaza tara si cu un al doilea plan de ajutor lansat de tarile europene partenere, conform sursei citate. „Pozitia noastra in Europa nu este negociabila”, a afirmat Papademos. „Grecia este si va ramane o parte a Europei unite si a euro”, a adaugat premierul.

In timp ce Parlamentul se reunise pentru a vota bugetul, pe strazile Atenei aveau loc confruntari violente intre manifestanti si Politie. Cativa dintre oamenii aflati pe strazi pentru a marca trei ani de moartea tanarului Alexis Grigoropoulos (15 ani), ucis de un politist, au inceput sa arunce cu sticle incendiare. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene, potrivit RealitateaTV. Cel putin 11 persoane au ajuns in arest, iar alte 20 la spital, fiind ranite in altercatii.

[youtube]1gLv_gtNkOE[/youtube]

76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger