AcasăNewsGrav accident feroviar in Italia

Grav accident feroviar in Italia

MAE roman a informat ieri ca pe lista victimelor nu figureaza nici un cetatean roman

Cel putin trei persoane si-au pierdut viata iar alte o suta au fost ranite dupa ce un tren regional a deraiat, ieri dimineata, in apropiere de Milano.

MAE roman a informat ieri ca pe lista victimelor nu figureaza nici un cetatean roman

Trenul, exploatat de societatea Trenord, a iesit de pe sine la Piotello-Limito, la aproximativ 40 km de Milano. Potrivit martorilor, garnitura a inceput la un moment dat sa vibreze puternic, ca si cum ar fi mers pe pietre. A urmat o frana brutala dupa care vagoanele au deraiat. Conducatorul locomotivei a fost interogat iar primele elemente ii indreapta pe anchetatori pe pista unei probleme  a caii ferate sau a unui macaz.

Primele cauze indica o sina deplasata sau o bucata de sina rupta

O ruptura de sina, constatata la fata locului, pe o portiune de 20 centimetri, face parte din ipotezele retinute pentru a explica accidentul, potrivit Rete Ferroviaria Italiana. Trenord este compania regionala care deserveste Lombardia si este notorie pentru intarzierile de trenuri si starea proasta a garniturilor. ”Consulatul General al Romaniei la Milano a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime.

O ampla operatiune de descarcerare a fost facuta de pompierii italieni

Pana in prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitari de asistenta consulara cu privire la acest accident. Consulatul General al Romaniei la Milano monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine legatura cu autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari”, a comunicat ieri MAE roman.

author avatar
Tudor Borcea
86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger