AcasăNewsGraham Watson traduce planurile USL de suspendare pentru cancelariile europene

Graham Watson traduce planurile USL de suspendare pentru cancelariile europene

Ca sa convinga Occidentul ca viitoarea suspendare a lui Traian Basescu nu este doar un moft, pesedistii si liberalii au apelat la familiile politice din care fac parte, cerandu-le sa le pledeze intens cauza.

Graham Watson sustine ca Traian Basescu are o atitudine anti-europeana

Pe langa mesajele pe care ministrii Cabinetului Ponta trebuie sa le transmita cancelariilor straine, USL avea nevoie si de alti aliati credibili. In consecinta, PSD si PNL au solicitat sprijinul PES si ALDE pentru a-l desfiinta pe Traian Basescu in exterior.

Primul care a sarit in ajutorul uselistilor a fost liderul socialistilor europeni, Serghei Stanisev, care i-a indemnat pe europeni sa ”condamne comportamentul anti-democratic al presedintelui Basescu”, aratand ca acesta incalca flagrant Constitutia. Exemplul lui Stanisev a fost urmat si de liderul ALDE, Graham Watson, acesta folosind insa un ton ceva mai moderat. ”Este de asteptat ca presedintele tarii sa se supuna standardelor democratice si domniei legii, asa cum are datoria. Constitutia Romaniei prevede ca Presedintele trebuie sa fie deasupra partidelor politice. Ii solicit presedintelui Basescu sa respecte rezultatele alegerilor din 9 decembrie, indiferent de rezultatul lor, si sa actioneze in consecinta, impartial si cooperant, asa cum stipuleaza Constitutia Romaniei”, a declarat Watson, precizand ca refuzul  presedintelui Traian Basescu de a-l desemna premier pe candidatul aliantei care castiga alegerile  este ”un act anti-european”.

author avatar
eNational
650 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger