AcasăNews„Grădina cu Povești”. O grădină terapeutică amenajată în curtea Institutului Oncologic București

„Grădina cu Povești”. O grădină terapeutică amenajată în curtea Institutului Oncologic București

„Grădina cu Povești” este o grădină terapeutică, multisenzorială amenajată în curtea Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București.

Asociația P.A.V.E.L. anunță, luni, finalizarea cu succes a proiectului „Grădina cu Povești”, o grădină terapeutică pentru pacienții și personalul medical de la Institutul Oncologic București.

Asociația P.A.V.E.L. – asociația părinților care au copii bolnavi de cancer – a implementat în perioada 1 octombrie 2022 – 30 septembrie 2023 proiectul „Grădina cu Povești”, prin amenajarea unei grădini terapeutice – se menționează într-un comunicat.

Proiectul „Grădina cu Povești” a fost inițiat de prof. Olga-Rodica Cridland, președinta Asociației P.A.V.E.L. și de Raluca Hulubei, voluntar dedicat al Asociației P.A.V.E.L., cea care a și coordonat demersul.

Proiectul peisagistic a fost realizat de către prof. dr. arhitect Cerasela Crăciun și dr. arhitect Alexandra Mara Nicolaescu. Proiectul “Grădina cu Povești” a fost parțial finanțat prin Platforma de mediu pentru București, inițiată de Fundația Comunitară București și ING Bank Romania, prin runda sprijinită și de FAN Courier -se mai precizează în comunicat.

Principalul scop al proiectului

Care a fost principalul scop al inimosului proiect? Îmbunătățirea condițiilor de spitalizare pentru pacienții cu diagnostic oncologic – adulți și copii -internați la Institutul Oncologic București prin reducerea nivelului de stres și anxietate.

O importanță aparte s-a acordat și reducerii poluării și creșterii nivelului de absorbție al emisiilor de CO2, prin plantarea de arbori și vegetație.

„Grădina cu Povești” este o grădină terapeutică, multisenzorială ce a fost amenajată în curtea Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” București.

Proiect de suflet

„Această grădină vindecătoare este un proiect de suflet mai vechi al doamnei Olga Cridland și, cu ocazia zilei de 15 februarie 2022, împreună cu doamna Raluca Hulubei, inspirate fiind și de desenele cu grădini ale copiilor, ne-am hotărât să purcedem la realizarea acestui proiect minunat.În 2009, alături de grădină, am creat parcul de joacă “Glasuri de Copii” pentru micii pacienți – ca un proiect premergător grădinii terapeutice.

Un teren altădată arid și lipsit de speranță, aflat în fața secției de Oncopediatrie, astăzi strălucește ca o oază de bucurie și vindecare. Arborii plantați cu grijă și aleile special pavate pentru accesul pacienților bolnavi împânzesc acest spațiu, în timp ce trifoiul verde înconjoară florile vesele”, transmit reprezentanții Asociației P.A.V.E.L..

„Grădina cu Povești” a fost amenajată pe o suprafață de peste 1.500 mp. Parcul include o varietate largă de peste 300 de arbori și plante terapeutice, zone senzoriale, nenumărate bănci și locuri pentru luat masa în natură. Iar lucrurile n-ar urma să se oprească aici, în sensul că se intenționează ca în anul următor grădina să fie îmbogățită și cu alte plante ornamentale și diverse alte plante terapeutice. „Oportunitatea de a sta la soare și aer, pe o băncuţă înconjurată de verde şi arome blânde de plante vindecătoare, de a face paşi pe alei line, contribuie la creşterea semnificativă a calităţii vieţii.

Aleile sunt realizate pentru facilitarea plimbării și în cărucior, ca activitate independentă. Platforma din centrul grădinii va fi folosită atât pentru activitățile organizate în cadrul ”Școlii de spital” (ateliere de pictură, literatură, istorie) precum și la atelierele terapeutice. Pajiștea va fi folosită pentru ateliere de meditație ghidată, yoga, ateliere de nutriție”, se mai precizează în comunicat.

author avatar
Andrei Coman
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger