AcasăNewsGorghiu inca mai spera la alegeri locale in doua tururi

Gorghiu inca mai spera la alegeri locale in doua tururi

Chiar daca mai sunt aproape doua luni pana la locale, co-presedintele marelui Partid National Liberal nu renunta la varianta revenirii la scrutinul cu doua tururi in cazul alegerii primarilor.

Cum au fost parcurse mai multe etape in vederea revenirii la aceasta optiune electorala, fara sa fie, insa, incununate de succesul scontat, ar mai fi o optiune. Care ii da, practic, liberalei Gorghiu posibilitatea sa mai aiba sperante ca obiectivul partidului sau va putea fi indeplinit inainte de alegerile din 5 iunie, mai exact revenirea la varianta alegerii primarilor din doua tururi, si nu dintr-unul singur, cum ar urma sa se intample din acest an, odata cu modificarea legii electorale. „In momentul acesta, e singurul, eu inca mai sper ca vor fi doua tururi de alegeri. (…) in cateva zile, in mod normal, Guvernul trebuie sa trimita intampinarea pe sesizarea noastra legata de doua tururi de alegeri catre instanta de contencios. Noi suntem deja pregatiti sa depunem in foarte scurt timp intampinarea si se va da termen. Deci eu estimez ca in maxim o saptamana vom avea un termen in instanta de judecata, termen la care sa putem invoca exceptia neconstitutionalitatii alegerilor intr-un singur tur. Instanta va decide cand trimite dosarul la Curtea Constitutionala si Curtea se va pronunta”, a lamurit Alina Gorghiu, in cadrul unei emisiuni difuzate duminica, la Pro TV.

Totodata, intuind o intrebare in privinta variantei ca aceasta solutionare sa nu apara in timp util, mai exact pana la inceputul lunii iunie, cand sunt programate, practic, alegerile locale, liberala a dat de inteles ca e cat se poate de optimista in acest sens. „Acum stiu argumentele celor care privesc cu scepticism la posibilitatea finalizarii in timp a acestei proceduri. Eu nu cred ca timpul (…) ar trebui sa blocheze un demers care duce la ideea de democratie in Romania, si la legitimitatea primarilor. E timp suficient, si daca se pronunta cu cateva zile inainte avem tot timpul din lume ca sa organizam peste doua saptamani, dupa data de 5 iunie, alegeri”, a conchis Gorghiu, in cadrul aceluiasi interviu

124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger