Cauta

Gorbaciov: America nu este in masura sa domine lumea si ii trebuie propria perestroika

Fostul presedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, a estimat ca  SUA, ”ca si alte tari”,  nu sunt in masura sa gestioneze lumea in mod unilateral, intr-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya 24.

Cel din urma conducator al URSS crede ca mai are lectii de dat SUA

Fostul lider de la Kremlin a indicat ca Washington-ul va trebui sa-si abandoneze ”tentativele de a domina lumea”, arata RIA Novosti. Potrivit lui Mihail Gorbaciov, americanii au ”facut toate eforturile” pentru a priva tarile europene de capacitatea lor de a lua decizii independente cu privire la propria loc politica. In ceea ce o priveste, politica pe care o face Washington-ul ramane bazata pe principiul suprematiei complexului militaro-industrial, a estimat Gorbaciov. ”Ea determina, in mare parte tot, exersand o influenta asupra economiei, politicii, dar si asupra culturii si artelor”, a adaugat acesta. In acest context, Mihail Gorbaciov a amintit ca a recomandat deja Statelor Unite sa inceapa propria lor perestroika, asa cum a facut URSS la sfarsitul lui 1980. In ceea ce priveste situatia geopolitica actuala , fostul presedinte sovietic a mentionat ca lumea ” nu a invatat lectia ”  confruntarii dintre URSS si Statele Unite in timpul Razboiului Rece. ”Am facut atatea eforturi pentru a opri cursa inarmarilor si a Razboiului Rece, dar nu am tras niciun invatamant din aceasta. Si iata-ne acum  vorbind de un nou razboi”, a declarat interlocutorul postului de televiziune rus. Nascut in 1931, Gorbaciov a fost ultimul conducator al URSS, din 1985 pana la destramarea acesteia, in 1991. Programul sau de reforme, perestroika, a vizat in special sistemul economic sovietic si reducerea rolului unilateral al Partidului Comunist.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version