AcasăNewsGoogle marcheaza printr-un logo special 115 ani de la nasterea Ameliei Earhart

Google marcheaza printr-un logo special 115 ani de la nasterea Ameliei Earhart

(foto: captura google)

Amelia Earhart, pioner in aviatie si o militanta pentru drepturile femeii, este omagiata printr-un logo special, sub forma de avion, de catre Google. Marti se implinesc 115 ani de la nasterea ei.

(foto: captura google)

Google marcheaza printr-un logo special, implinirea a 115 ani de la nasterea pionerului in aviatie Amelie Earhart.

Aceasta s-a nascut in 1897, 24 iulie 1897 in Atchison, Kansas, in familia unui jurist alcoolic. Inca de mica aceasta s-0a diferentiat de restul fetelor de varsta ei, preferand sa isi petrecea timpul catarandu-se in copaci, ori vanand sobolani cu pusca.

In urma primului zbor, in anul 1920, aceasta s-a decis sa devina aviator. Deoarece parintii ei nu au fost de acord sa ii finanteze cursurile de pilotaj, aceasta s-a angajat, practicand 28 de profesii, pana in anul 1921, cand a putut urma primele ore de zbor de la Neta Snook.

Ulterior, dupa sase luni, cu ultimii bani economisiti, aceasta si-a cumparat un avion, „Kinner Airster”, cu acesta reusind si primul ei record, cel de inaltime de zbor, pentru femei, cu o altitudine de 4.300 de metri.

Amelie Earhart a ajuns in atentia presei in iunie 1928, cand a fost prima femeie pasager care traverseaza Oceanul Atlantic, fiind numita pentru aceasta actiune „femeia anului”, conform wikipedia.

Ulterior, dupa o incercare nereusita, aceasta a traversat de doua ori Atlanticul, primind de la presedintele american Herbert C. Hoover medalia de aur ”National Geographic Society”. Aviatorul nu s-a oprit insa aici, efectuand curse peste Pacific, intre Honolulu si Oakland, ori de la Mexico City la Newark.

Ultime clipe de viata ale pionerului in aviatie sunt neclare, Amelie Earhart fiind declarata moarta dupa ce, in timpul unei tentative de traversare a globului pe la ecuator, se prabuseste, ramasite ei ori ale avionului in care se afla nefiind gasite.

Referitor la moartea ei au circulat diferit zvonuri, printre care faptul ca s-ar fi prabusit in mare sau ca ar fi aterizat in Japonia, loc unde fie a inceput o  noua viata, fie a fost capturata si ucisa de catre niponi.

author avatar
Ionut Zgimbau
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger