AcasăNewsGoogle marcheaza 14 ani de existenta printr-un doodle special

Google marcheaza 14 ani de existenta printr-un doodle special

Google celebreaza, joi, 14 ani de existenta, prilej cu care programatorii companiei au creat un doodle interactiv special, dedicat zilei aniversare.

Compania americana Google sarbatoreste, joi, 14 ani de existenta. Creata cu doar 10.000 de dolari, de Larry Page si Serghey Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford aceasta a devenit una dintre cele mai cunoscute firme de lume, gratie in primul rand motorului de cautare care, in prezent, are peste 8 miliarde de site-uri indexate.

Cu aceasta ocazie programatorii companiei au pregatit un doodle interactiv special care reprezinta un tort cu 14 lumanari.

Numele companiei „Google” reprezinta un joc de cuvinte, pornind de la sintagma „googol”, un neologism inventat in 1938, care reprezinta numarul 10 la puterea 100.

In doar noua ani de infiintare, in 2007, Google a fost cotata drept cea mai puternica marca globada, intrecand firme de renume precum General Electric, Microsoft, Coca-Cola, IBM, Apple, McDonald’s ori Nokia. In acelasi ani Google a fost declarata si drept compania americana cu cea mai buna reputatie, tratandu-si angajatii cel mai bine.

Desi initial se dorea a fi doar un motor de cautare, compania americana s-a dezvoltat, ajungandu-se sa inglobeze, printre altele, un serviciu care prezinta imagini din satelit cu Pamantul (Google Earth), un browser web (Chrome), doua sisteme de operare, unul pentru telefoane si tablete (Android) si unul bazat pe Linux (Chrome OS) si doua retele de socializare (Orkut si Google Plus).

author avatar
Ionut Zgimbau
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger