AcasăNewsGoogle Doodle. Ziua profesorului 2020. Dascălii sunt sărbătoriţi, iar elevii nu merg...

Google Doodle. Ziua profesorului 2020. Dascălii sunt sărbătoriţi, iar elevii nu merg azi la şcoală!

Din 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internațională a Profesorului să fie celebrată în fiecare an pe 5 octombrie. În mai multe țări, Ziua profesorului este destinată a fi ziua specială de apreciere a cadrelor didactice. În unele dintre ele, ziua este sărbătorită la sfârșitul săptămânii, în timp ce în altele este celebrată într-o zi lucrătoare.

Ziua profesorului 2020. Cu ocazia acestei zile, Google a dedicat un Doodle profesorilor. Ziua internaţională a profesorului a fost desemnată de UNESCO cu scopul de a marca semnarea Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor.

Ziua profesorului 2020. Când s-a sărbătorit pentru prima data Ziua Mondială a Educaţiei? În anul 2016, când s-au împlinit 50 de ani de la adoptarea „Recomandării privind statutul profesorilor”, Ziua mondială a educaţiei s-a sărbătorit pentru prima dată în cadrul unei noi agende mondiale, Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă, potrivit romaniatv.net. Trebuie menţionat că, până în 2030, vor fi necesare 3,2 milioane de cadre didactice suplimentare pentru a asigura învăţământul primar universal, şi încă 5,1 milioane de profesori, pentru asigurarea învăţământului secundar general (gimnazial).

Sute de profesori români au ieşit la pensie anticipat

Ziua profesorului 2020. Situaţia creată de pandemia COVID-19 a determinat situaţia în care sute de profesori români au ieşit la pensie anticipat. Acum, şcoala s-a mutat în online. Acest mod de a le preda elevilor este o altă provocare cu care profesorii și elevii se confruntă în această nouă realitate, problemele tehnice și lacunele în predarea online făcând din școala online o încercare atât peste elevi cât și pentru profesorii lor, asta dincolo de situațiile în care cursurile sunt întrerupte pe Zoom de Clanul Leilor sau indivizi ce își arată talentele de „hackeri”.

Criza lipsei de dascăli se vede şi la nivel mondial. Cadrele didactice bine pregătite sunt cheia dezvoltării globale durabile, iar pregătirea lor și condițiile de muncă se numără printre prioritățile UNESCO.

În întreaga lume există un deficit de cadre didactice bine pregătite. Potrivit Institutului de Statistică al UNESCO (UIS), se așteaptă ca cererea de cadre didactice să crească la 25,8 milioane.

author avatar
Andrei Ștefan
367 afisari

1 COMENTARIU

  1. pun pariu că toți cei ieșiți la pensie, cumueaza în prezent pensia cu salariul și predau în continuare, că așa merge treaba în învățământ, așa-i cutuma, la fel ca în alte sectoare de stat!!!!! nu îi mai plângeți pe profesori că nu au murit și nu vor muri de foame!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri