AcasăNewsGoogle celebreaza 197 de ani de la nasterea Adei Lovelace, primul programator...

Google celebreaza 197 de ani de la nasterea Adei Lovelace, primul programator din lume

(foto: captura google)

Google si-a modificat, luni, logo-ul pentru a celebra 197 de ani de la nasterea matematicianei si scriitoare engleze, Ada Lovelace, care este considerata ca fiind primul programator din lume.

(foto: captura google)

Logo-ul o prezinta pe Lovelace stand la un birou si scriind cu o pana pe un papirus care „curge” formand cuvantul Google. La primul capat al papirusului este un balon in care apar formule matematice. Deasupra litererelor care formeaza cuvantul Google sunt desenate si alte baloane, in care sunt prezentate diverse etape ale evolutiei computerelor pana tableta si laptop.

Ada Lovelace s-a nascut pe 10 decembrie 1815 si a fost singurul copil legitim al poetului Lord Byron. Fiica poetului englez s-a remarcat atat ca matematician si scriitor, insa este cunoscuta mai ales pentru colaborarea sa cu matematicianul englez Charles Babbage, cel care a proiectat primul calculator din lume, numit „Motorul Analitic”(1837). Ada Lovelace a scris primul algoritm pentru un computer. Ca urmare a contributiei sale,  matematiciana este cunoscuta ca fiind primul programator din lume, iar limbajul de programare Ada ii poarta numele.

author avatar
Alina Costache
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger