AcasăNewsGoogle, anchetat de guvernul SUA

Google, anchetat de guvernul SUA

google-anchetat-guvern-sua-dolar-foto-itmoldova.comGoogle, anchetat de guvernul SUA

Google este in centrul mai multor investigatii antitrust ale guvernului american, care incearca sa determine daca gigantul cautarilor pe internet abuzeaza de pozitia dominanta pe piata publicitatii online pentru a-si zdrobi concurentii, transmite Reuters, citat de Mediafax.

google-anchetat-guvern-sua-dolar-foto-itmoldova.com
Google, anchetat de guvernul SUA

Procurorii din cel putin trei state americane au inceput anchete privind operatiunile Google, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Persoana a refuzat sa dea detalii, dar a aratat ca procurorii generali din California, Ohio si New York sunt in primele etape ale anchetelor. Surse apropiate investigatiilor au oferit informatii similare si ziarului Financial Times.

Totodata, Wall Street Journal scrie ca Google urmeaza sa primeasca „echivalentul civil al unei citatii” de la Federal Trade Commission (FTC) in cadrul unei investigatii privind operatiunile companiei din domeniul cautarilor pe internet.

Compania, care domina piata americana si cea globala in privinta cautarilor pe internet si publicitatii prin acest canal, a fost acuzata in repetate randuri de competitori ca isi favorizeaza propriile servicii in rezultatele cautarilor, in defavoarea celor oferite de rivali.

Reprezentantii Google si cei ai FTC au refuzat sa comenteze informatiile.

Procurorii generali din California si New York au refuzat de asemenea sa faca declaratii, in timp ce procurorul general al statului Ohio nu a fost disponibil pentru comentarii.

Autoritatile antitrust din SUA sunt ingrijorate de ceva timp de dominatia Google asupra industriei cautarilor pe internet. Totodata, compania este anchetata in Europa de Comisia Europeana din noiembrie anul trecut.

Intre timp, actiunile companiei au intrat pe un trend descendent abrupt. Dupa ce a inceput anul usor peste 600 de dolari pe actiune, Google a coborat sub nivelul de 500 de dolari si a inchis joi pe Nasdaq la 480,2 dolari pe actiune.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger